На 7 јуни 2020 година полумаратон на Охрид трчаТ!

June 3, 2019

Се уште не се сумирани впечатоците и не се разменати искуствата на учесниците од третото издание на Атлетската манифестација Охрид трчаТ, а организаторите го најавуваат новото четврто кое по многу параметри ќе биде од историски карактер.

Охрид трчаТ со полумаратон кој се одржува 21 километар ќе ја збогати својата понуда и ќе направи голем чекор напред кон приклучување во атлетска елита. Четвртото издание ќе се одржи на 7 јуни, а дополнително ќе се објави програмата и концептот.

Третото издание без разлика на дождот помина фантастично. Предизвикот за организаторите беше уште поголем, а учесниците во суперлативи зборуваат за спортската манифестација.