Новости

No more posts

Pic2GoДобијте ги вашите фотографии бесплатно! Кликнете на логото од Pic2Go за да ги преземете фотографиите!

#Pic2Go е најнов спортски систем за споделување на вашите фотографии.
Само со регистрацијата на вашиот стартен број (пред, за време или после трката), вашите фотографии ќе бидат автоматски објавувани на вашиот Facebook профил (претходно одобрено од вас).

Како работи Pic2Go апликацијата?

На вашиот стартен број се наоѓа унифициран баркод. За време на трката неколку фотографи од различни позиции ќе ги фотографираат учесниците на трката. Секоја фотографија од вас после трката автоматски ќе биде објавена на вашиот Facebook тајмлајн, само доколку после трката го внесете вашиот стартен број на оваа страна.
За да работи целиот процес на препознавање, мора да внимавате вашиот стартен број да биде видлив пред, во текот на трката, и после трката.

Напомена: Пријавувањето за бесплатни фотографии ќе биде активно на ова место во Недела после 18:00 часот. Се што треба да направите е да го внесете вашиот стартен број и да ги прифатите условите за користење на апликацијата на Pic2Go Macedonia.

Добијте ги вашите фотографии бесплатно!

#Pic2Go е најнов спортски систем за споделување на вашите фотографии.
Само со регистрацијата на вашиот стартен број (пред, за време или после трката), вашите фотографии ќе бидат автоматски објавувани на вашиот Facebook профил (претходно одобрено од вас).

Како работи Pic2Go?

Многу лесно! Внесете го вашиот стартен број и прифатете ја регистрацијата на Facebook.
За да работи целиот процес на препознавање, мора да внимавате вашиот стартен број и баркодот да бидат видливи пред, во текот на трката, и после трката.


ТРКА 21K


НЕДЕЛА, 04 ЈУНИ 2023 – 08:30

Трката на 21 километри е тркачкиот професионален дел од целиот настан Охрид трчаТ. Таа пред се е наменета за активните рекреативци и професионални атлетичари кои сериозно влегуваат во борба со времето и спортските конкуренти за подобро место на трката. • Стартен Пакет
 • Котизација
 • Награден фонд
 • Правила
 • Dry-fit маица
 • Персонални фотографии овозможени од Pic2Go
 • Стартен број со чип (на стартниот број ќе биде испечатено и вашето име од пријавата доколку го запазите рокот)
 • Медал на крај од трката
 • Ранец
 • Освежување и овошје
 • Онлајн диплома
 • Подарок од пaртнерите на трката
 • Попуст од пaртнери
 • Осигурување за време на траење на трката
 • Ваучер паста забава (02 Јуни, Петок во 21:00 ч.)
 • Разгледување на стариот дел од градот со професионален водич
 • Акредитација со попусти и бесплатни влезници

од 4 Ноември до 31 Декември 2022 од 1 Јануари до 28 Февруари 2023 од 1 Март до 14 Мај 2023
1200ден 1500ден 1800ден

Регистрацијата се затвара на 14 Мај 2023, 23:59. За регистрација после затварањето (доколку постојат услови) котизацијата изнесува 700 денари за 5км и 1800 денари за 21км и во овој случај пријавениот добива само стартен број со чип, без маица и дополнителни работи. Ова би се овозможило доколку има останати броеви.

Напомена: Регистрацијата е затворенаПрвите пет атлетичари/ки на ранг листата за полумаратон за 2022 година при Атлетската Федерација на С. Македонија се ослободени од плаќање на котизацијата за учество.


жени / мажи
1 место 300 EUR
2 место 200 EUR
3 место 100 EUR

Првите 3 места на трката од 21км (жени и мажи) покрај паричните награди ќе бидат наградени и со статуетка, диплома, букет цвеќе, производи од EuroFarm и подарок од Оригинален Охридски бисер Филеви.

Охридски бисер и филигран од Филеви како и подарок од партнерот Голд Слот Клуб. За освоеното прво место artspace.mk подарува уникатни подароци.

Паричните награди ќе бидат исплатени на трансакциска сметка во рок од 30 дена во денарска противредност.

Задолжително прочитајте ги правилата и прописите за настанот Охрид трчаТ со кликање на копчето подолу!

Правила и прописи


ПРИЈАВИ СЕСТАРТНА ЛИСТАПАТЕКА

Доколку сакате да добиете информации околу групните пријави за настанот Охрид трчаТ Ве молиме пополнете ја контакт формата со кликање на копчето подолу.

Контактирајте не


21К РЕЗУЛТАТИ 2022 • 1. Dario IVANOVSKI1:08:03
 • 2. Justin FREEMAN1:13:13
 • 3. Tirron MAMUSHA1:15:17
 • 4. Martin TRAJANOVSKI1:15:48
 • 5. Kokan AJANOVSKI1:18:19

 • 1. Adrijana POP ARSOVA1:22:34
 • 2. Biljana KIRADJIEVA1:26:55
 • 3. Miljana RISTIKJ1:28:20
 • 4. Maja RAJCINA1:38:32
 • 5. Marina DOMAZETOVSKA1:40:05

ЦЕЛА ЛИСТА


ТРКА 5K – Трка за рекреативци


НЕДЕЛА, 04 ЈУНИ 2023 – 08:35

Трката на 5 километри претставува рекреативна трка која е наменета за сите возрасти и која за главна цел има дружење, забава, афирмација на пораки и цели, како и промоција на трчањето кај најмладата популација и здравиот начин на живот. Се трча еден круг низ улиците на Охрид како што е опишано на мапата.


 • Стартен Пакет
 • Котизација
 • Награден фонд
 • Правила
 • Маица
 • Медал на крај од трката
 • Персонални фотографии овозможени од Pic2Go
 • Стартен број со чип (на стартниот број ќе биде испечатено и вашето име од пријавата доколку го запазите рокот)
 • Освежување и овошје
 • Онлајн дипломa
 • Подарок од партнерите на трката
 • Осигурување за време на траење на трката
 • Попуст од пaртнерите

од 4 Ноември 2022 до 14 Мај 2023
700ден

Регистрацијата се затвара на 14 Мај 2023, 23:59. За регистрација после затварањето (доколку постојат услови) котизацијата изнесува 700 денари за 5км и 1800 денари за 21км и во овој случај пријавениот добива само стартен број со чип, без маица и дополнителни работи. Ова би се овозможило доколку има останати броеви.

Напомена: Регистрацијата е затворена!
Регистрацијата се затвара на 30 Мај 2021, 23:59.


Првите 3 места на трката на 5км ( мажи и жени ) ќе бидат наградени со статуетка, диплома, букет цвеќе, производи од EuroFarm и подарок од Оригинален Охридски бисер Филеви.

Охридски бисер и филигран од Филеви како и подарок од партнерот Евротип. За освоеното прво место artspace.mk подарува уникатни подароци.

Задолжително прочитајте ги правилата и прописите за настанот Охрид трчаТ со кликање на копчето подолу!

Правила и прописи


ПРИЈАВИ СЕСТАРТНА ЛИСТАПАТЕКА


5K РЕЗУЛТАТИ 2022 • 1. Kristijan NAUMOVSKI16:45
 • 2. Martin DAMESKI17:13
 • 3. Naum TANESKI17:19
 • 4. Nikola KUTANOSKI17:20
 • 5. Stojche PETROVSKI17:24

 • 1. Jana STEFANOVSKA21:20
 • 2. Bojana NAUMOVSKA21:30
 • 3. Andrijana BOGDANOVSKA22:54
 • 4. Radmila JOVANOVA23:14
 • 5. Emilija CHONA24:21

ЦЕЛА ЛИСТА


Team Building ТРКИ 5К / 21К


НЕДЕЛА, 04 ЈУНИ 2023 – 08:35 / 08:30

Тим билдинг трките се дел од трките на 5 и 21 километaр. Самото име на трките кажува што е главна цел на овие трки. Ние сме убедени дека на ваков начин преку спортување и дружење се придонесува кон зајакнување на човековите капацитетите на многу компании и институции. Праќањето на пораки до јавноста, издигнувањето на целите и афирмацијата на здруженија, поединци, организации, кои немаат политичка, расна и национална конотација се исто така важен сегмент од нашата желба која сакаме да ја постигнеме.


 • Стартен Пакет
 • Котизација
 • Награден фонд
 • Правила

5 К ____________________________

 • Маица
 • Медал на крај од трката
 • Персонални фотографии овозможени од Pic2Go
 • Стартен број со чип (на стартниот број ќе биде испечатено и вашето име од пријавата доколку го запазите рокот)
 • Освежување и овошје
 • Онлајн дипломa
 • Подарок од партнерите на трката
 • Осигурување за време на траење на трката
 • Попуст од пaртнерите

21 К ____________________________

 • Dry-fit маица
 • Персонални фотографии овозможени од Pic2Go
 • Стартен број со чип (на стартниот број ќе биде испечатено и вашето име од пријавата доколку го запазите рокот)
 • Медал на крај од трката
 • Ранец
 • Освежување и овошје
 • Онлајн диплома
 • Подарок од пaртнерите на трката
 • Попуст од пaртнери
 • Осигурување за време на траење на трката
 • Ваучер паста забава (02 Јуни, Петок во 21:00 ч.)
 • Разгледување на стариот дел од градот со професионален водич
 • Акредитација со попусти и бесплатни влезници

од 4 Ноември до 31 Декември 2022 од 1 Јануари до 28 Февруари 2023 од 1 Март до 14 мај 2023
5K / 21K 5K / 21K 5K / 21K
700 / 1200 денари 700 / 1500 денари 700 / 1800 денари

Регистрацијата се затвара на 14 Мај 2023, 23:59. За регистрација после затварањето (доколку постојат услови) котизацијата изнесува 700 денари за 5км и 1800 денари за 21км и во овој случај пријавениот добива само стартен број со чип, без маица и дополнителни работи. Ова би се овозможило доколку има останати броеви.

Котизацијата е за еден учесник во тимот.

Напомена: Регистрацијата затвара на 30 Мај 2021, 23:59. Регистрациите се затворени!


Првите 3 места на Тим Билдинг трката на 5км и на 21км ( мажи и жени ) ќе бидат наградени со индивидуална статуетка, тимска статуетка, букет цвеќе, диплома и шампањ.

и пехар. За освоеното прво место artspace.mk подарува уникатни подароци.

Задолжително прочитајте ги правилата и прописите за настанот Охрид трчаТ со кликање на копчето подолу!

Правила и прописи
РЕЗУЛТАТИ 2022 • 1. Sparkasse Bank1:42:44
 • 2. 4W1:43:10
 • 3. Retki bolesti1:47:38
 • 4. IPA Skopje1:48:44
 • 5. Magna Mirrors1:50:20

ЦЕЛА ЛИСТА 5K


 • 1. AK Delta5:06:42
 • 2. Triology Active Team6:11:47
 • 3. NRC-NIKE+RUN CLUB6:15:39
 • 4. Zdravko and Team Friends7:17:19
 • 5. Poedinec8:39:06

ЦЕЛА ЛИСТА 21K


ШТАФЕТЕН ПОЛУМАРАТОН


НЕДЕЛА, 04 ЈУНИ 2023 – 08:30

Штафетниот полумаратон е дел од целиот настан Охрид трчаТ. Тoj пред се е наменет за активните рекреативци и професионални атлетичари кои сериозно влегуваат во борба со времето и спортските конкуренти за подобро место на трката. Штафетниот полумаратон се трча во пар. Парот може да биде од ист или различен пол (мешани парови). Замената на штафетата се прави на едно место, односно на 10.548 км (местото е назначено на мапата). • Стартен Пакет
 • Котизација
 • Награден фонд
 • Правила
 • Dry-fit маица
 • Персонални фотографии овозможени од Pic2Go
 • Стартен број со чип (на стартниот број ќе биде испечатено и вашето име од пријавата доколку го запазите рокот)
 • Медал на крај од трката
 • Освежување и овошје
 • Онлајн диплома
 • Подарок од пaртнерите на трката
 • Попуст од пaртнери
 • Осигурување за време на траење на трката
 • Ваучер паста забава (02 Јуни, Петок во 21:00 ч.)
 • Разгледување на стариот дел од градот со професионален водич
 • Акредитација со попусти и бесплатни влезници
 • City ранец

од 4 Ноември 2022 до 14 Мај 2023
2400ден

Регистрацијата се затвара на 14 Мај 2023, 23:59 или доколку е исполнет максималниот број на учесници. Максималниот број на учесници е 100, односно 50 парови. За регистрација после затварањето котизацијата ќе изнесува 2400 денари и во овој случај пријавените добиваат само стартен број со чип, без маица и дополнителни работи. Ова би се овозможило само доколку има останати броеви.

Напомена: Регистрацијата е затворена


Првите 3 места од штафетнинот полумаратон во машка и женска категорија ќе бидат наградени со индивидуална статуетка, тимска статуатка, букет цвеќе и диплома.

Охридски бисер и филигран од Филеви како и подарок од партнерот Голд Слот Клуб. За освоеното прво место artspace.mk подарува уникатни подароци.
Паричните награди ќе бидат исплатени на трансакциска сметка во рок од 30 дена во денарска противредност.

Задолжително прочитајте ги правилата и прописите за настанот Охрид трчаТ со кликање на копчето подолу!

Правила и прописи


ПРИЈАВИ СЕСТАРТНА ЛИСТАПАТЕКА


РЕЗУЛТАТИ 2022 • 1. AK Delta1:17:47
 • 2. NRC-NIKE+RUN CLUB1:23:13
 • 3. TRIOLOGY ACTIVE TEAM1:25:20
 • 4. Fit2Run1:26:19
 • 5. Poetry Run1:26:38

 • 1. AOK Zlatovrv1:43:35
 • 2. TRIOLOGY ACTIVE TEAM #21:47:05
 • 3. Sakame tartan vo Bitola1:48:37
 • 4. Last minute1:55:23
 • 5. Triology InstaRunners1:57:00

ЦЕЛА ЛИСТА21К Трка, Јуни, 2022

Dario IVANOVSKI


21К Трка, Јуни, 2022

Adrijana POP ARSOVA


5К Трка, Јуни, 2022

Kristijan NAUMOVSKI


5К Трка, Јуни, 2022

Jana STEFANOVSKA

Facebook Posts

Убавините на атлетиката и Охрид ❤️Охрид трчаТ Детска Атлетика 💪💪💪#атлетскиклубохридтрчат#охридтрчат2024#охридтрчатдетскатрка2024#ohridrunningweekend2024 See MoreSee Less
View on Facebook

3 weeks ago

Охрид трчаТ
Сараево & Охрид ❤️NGO Marathon Sarajevo & Охрид трчаТ 👍#охридтрчаТ2024#сараевополумаратон2023#ohridrunningweekend2024 See MoreSee Less
View on Facebook

3 weeks ago

Охрид трчаТ
Стратувавме NGO Marathon Sarajevo 💪💪💪We have started #ngomarathonsarajevo 💪💪💪#ohridrunningweekend2024#sarajevohalfmarathon2023 See MoreSee Less
View on Facebook

3 weeks ago

Охрид трчаТ
Сараево трчаТ 🥰💪🥰💪🥰💪🥰Ние спремни, Сараево спремно, NGO Marathon Sarajevo спремни, со среќа и со лесно на сите ❤️Sarajevo trcaT 🥰💪🥰💪🥰😘🥰We are ready, Sarajevo is ready, #ngomarathonsarajevo is ready, good luck tomorrow to all runners ❤️#охридтрчат2024#sarajevomarathon2023#ohridrunningweekend2024 See MoreSee Less
View on Facebook

Партнери

Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image

Пријатели

Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image