Новости

No more posts


Инструкции за вашите GetPica фотографии


Важна информација за GetPica и вашите фотографии!
Како работи оваа услуга? Многу лесно!

Еве што треба да направите.

Пред да започне трката одете на www.getpica.com или симете ја мобилната апликација на вашиот телефон и креирајте ваш профил доколку го немате креирано од некој претходен настан. Внеси го твојот код кој е испринтан на твојот стартен број.

Преземете ја апликацијата од следниве линкови:

 • За Андроид преземете ТУКА.
 • За IPhone преземете ТУКА.

*Оваа услуга е достапна за трките 21К и 21К Relay. Останатите учесници на трката ќе можат да ги пронајдат своите фотографии во албумите кои ќе се достапни после трката на официјалниот фејсбук профил на Охрид трчаТ. Кодовите за препознавање се испечатени на вашиот стартен број и треба да бидат видливи во текот на трката, за подоцна GetPica софтверот да ги селектира и препознае Вашите фотографии.

ОВА СЕ НАШИТЕ

ХОТЕЛСКИ ПАРТНЕРИ

Посетете ги хотелските партнери на Охрид трчаТ и обезбедете го вашето сместување за време на настанот.

ХОТЕЛ И СПА

ИНЕКС ОЛГИЦА


Хотел Инекс Олгица е уникатен хотел на Охридското крајбрежје со историја долга половина век. Ни претставува чест и задоволство да Ви овозможиме повеќе и да ги надминеме Вашите очекувања.

РЕЗЕРВИРАЈ


ХОТЕЛ И СПА

ЛАКИ


Лаки Хотел и Спа е микс на Западната и Источната хотелска култура и етика, ја спојува безвремената елеганција, комфор, луксуз, дизајниран простор и незаменлив поглед кон Охридското езеро и планинските пејзажи.

РЕЗЕРВИРАЈ


ХОТЕЛ И СПА

СИТИ ПАЛАС

Лоциран директно на шеталиштето покрај Охридското Езеро и на само 984 метри од Стариот град на Охрид, хотелот Сити Палас нуди ресторан и бесплатен Wi-Fi пристап. Спа зоната може да се користи со доплата. Пространите соби имаат поглед на езеро и планина.

РЕЗЕРВИРАЈ


ТРКА 21K


НЕДЕЛА, 02 ЈУНИ 2024 – 08:15

Трката на 21 километри е тркачкиот професионален дел од целиот настан Охрид трчаТ. Таа пред се е наменета за активните рекреативци и професионални атлетичари кои сериозно влегуваат во борба со времето и спортските конкуренти за подобро место на трката. • Стартен Пакет
 • Котизација
 • Награден фонд
 • Правила
 • Dry-fit маица
 • Стартен број со чип (на стартниот број ќе биде испечатено и вашето име од пријавата доколку го запазите рокот)
 • Медал на крај од трката
 • Ранец
 • Освежување и овошје
 • Онлајн диплома
 • Подарок од пaртнерите на трката
 • Попуст од пaртнери
 • Осигурување за време на траење на трката
 • Ваучер паста забава (31 Мај, Петок во 21:00 ч.)
 • Разгледување на стариот дел од градот со професионален водич
 • Акредитација со попусти и бесплатни влезници
 • Масажа после трка
 • Закрепнување (истегнување)
 • ГетПика (бесплатни фотографии)
 • Powerade

од 25 Декември 2023 до 29 Февруари 2024 од 1 Март до 19 Мај 2024
1500ден 1800ден

Регистрацијата се затвара на 19 Мај 2024, 23:59. За регистрација после затварањето (доколку постојат услови) котизацијата изнесува 900 денари за 5км и 1800 денари за 21км и во овој случај пријавениот добива само стартен број со чип, без маица и дополнителни работи. Ова би се овозможило доколку има останати броеви.

Напомена: Регистрацијата е затворенаПрвите пет атлетичари/ки на ранг листата за полумаратон за 2023 година при Атлетската Федерација на С. Македонија се ослободени од плаќање на котизацијата за учество.


жени / мажи
1 место 300 EUR
2 место 200 EUR
3 место 100 EUR

Првите 3 места на трката од 21км (жени и мажи) покрај паричните награди ќе бидат наградени и со статуетка, диплома, букет цвеќе, оригинален охридски бисер од Филеви, подароци од партнерите.

Охридски бисер и филигран од Филеви како и подарок од партнерот Голд Слот Клуб. За освоеното прво место artspace.mk подарува уникатни подароци.

Паричните награди ќе бидат исплатени на трансакциска сметка во рок од 30 дена во денарска противредност.

Задолжително прочитајте ги правилата и прописите за настанот Охрид трчаТ со кликање на копчето подолу!

Правила и прописи


ПРИЈАВИ СЕСТАРТНА ЛИСТАПАТЕКА

Доколку сакате да добиете информации околу групните пријави за настанот Охрид трчаТ Ве молиме пополнете ја контакт формата со кликање на копчето подолу.

Контактирајте не


РЕЗУЛТАТИ 2023 • 1. Dario IVANOVSKI01:11:17
 • 2. Tirron MAMUSHA01:15:54
 • 3. Muxhahid MISLIMI01:16:39
 • 4. Mile BACHEVSKI01:20:02
 • 5. Mile IVANOV01:20:49

 • 1. Bilserin SYULEYMAN01:25:01
 • 2. Biljana KIRADJIEVA01:32:22
 • 3. Marina DOMAZETOVSKA01:36:11
 • 4. Suzana FILIPOVIC01:47:11
 • 5. Meri Sh. NAJDENOVSKA01:49:40

ЦЕЛА ЛИСТА


ТРКА 5K – Трка за рекреативци


НЕДЕЛА, 02 ЈУНИ 2024 – 09:00

Трката на 5 километри претставува рекреативна трка која е наменета за сите возрасти и која за главна цел има дружење, забава, афирмација на пораки и цели, како и промоција на трчањето кај најмладата популација и здравиот начин на живот. Се трча еден круг низ улиците на Охрид како што е опишано на мапата.


 • Стартен Пакет
 • Котизација
 • Награден фонд
 • Правила
 • Маица
 • Медал на крај од трката
 • Стартен број со чип (на стартниот број ќе биде испечатено и вашето име од пријавата доколку го запазите рокот)
 • Освежување и овошје
 • Онлајн дипломa
 • Подарок од партнерите на трката
 • Осигурување за време на траење на трката
 • Попуст од пaртнерите
 • Масажа после трка
 • Закрепнување (истегнување)
 • Powerade

од 25 Декември 2023 до 29 Февруари 2024 од 1 Март до 19 Мај 2024
700ден 900ден

Регистрацијата се затвара на 19 Мај 2024, 23:59. За регистрација после затварањето (доколку постојат услови) котизацијата изнесува 900 денари за 5км и 1800 денари за 21км и во овој случај пријавениот добива само стартен број со чип, без маица и дополнителни работи. Ова би се овозможило доколку има останати броеви.


Првите 3 места на трката на 5км ( мажи и жени ) ќе бидат наградени со статуетка, диплома, букет цвеќе, оригинален охридски бисер од Филеви, подароци од партнерите.

Охридски бисер и филигран од Филеви како и подарок од партнерот Евротип. За освоеното прво место artspace.mk подарува уникатни подароци.

Задолжително прочитајте ги правилата и прописите за настанот Охрид трчаТ со кликање на копчето подолу!

Правила и прописи


ПРИЈАВИ СЕСТАРТНА ЛИСТАПАТЕКА


РЕЗУЛТАТИ 2023 • 1. Mihail VULKOVSKI18:52
 • 2. Jorrit van der RAADT19:18
 • 3. Atila RASIM19:25
 • 4. Stavre JADA19:45
 • 5. Risto CHALKOV20:05

 • 1. Adelina PAVLOVA22:29
 • 2. Nikolina M. VELJANOVSKA24:02
 • 3. Bojana NAUMOVSKA24:30
 • 4. Hristina SEKULOSKA25:30
 • 5. Lazarina GEORGIEVA25:57

ЦЕЛА ЛИСТА


Team Building ТРКИ 5К / 21К


НЕДЕЛА, 02 ЈУНИ 2024 – 09:00 / 08:15

Тим билдинг трките се дел од трките на 5 и 21 километaр. Самото име на трките кажува што е главна цел на овие трки. Ние сме убедени дека на ваков начин преку спортување и дружење се придонесува кон зајакнување на човековите капацитетите на многу компании и институции. Праќањето на пораки до јавноста, издигнувањето на целите и афирмацијата на здруженија, поединци, организации, кои немаат политичка, расна и национална конотација се исто така важен сегмент од нашата желба која сакаме да ја постигнеме.


 • Стартен Пакет
 • Котизација
 • Награден фонд
 • Правила

5 К ____________________________

 • Маица
 • Медал на крај од трката
 • Стартен број со чип (на стартниот број ќе биде испечатено и вашето име од пријавата доколку го запазите рокот)
 • Освежување и овошје
 • Онлајн дипломa
 • Подарок од партнерите на трката
 • Осигурување за време на траење на трката
 • Попуст од пaртнерите
 • Масажа после трка
 • Закрепнување (истегнување)
 • Powerade

21 К ____________________________

 • Dry-fit маица
 • Стартен број со чип (на стартниот број ќе биде испечатено и вашето име од пријавата доколку го запазите рокот)
 • Медал на крај од трката
 • Ранец
 • Освежување и овошје
 • Онлајн диплома
 • Подарок од пaртнерите на трката
 • Попуст од пaртнери
 • Осигурување за време на траење на трката
 • Ваучер паста забава (31 Мај, Петок во 21:00 ч.)
 • Разгледување на стариот дел од градот со професионален водич
 • Акредитација со попусти и бесплатни влезници
 • Масажа после трка
 • Закрепнување (истегнување)
 • ГетПика (бесплатни фотографии)
 • Powerade

од 25 Декември 2023 до 29 Февруари 2024 од 1 Март до 19 Мај 2024
5K / 21K 5K / 21K
700ден / 1500ден 900ден / 1800ден

Регистрацијата се затвара на 19 Мај 2024, 23:59. За регистрација после затварањето (доколку постојат услови) котизацијата изнесува 900 денари за 5км и 1800 денари за 21км и во овој случај пријавениот добива само стартен број со чип, без маица и дополнителни работи. Ова би се овозможило доколку има останати броеви.

Котизацијата е за еден учесник во тимот.


Првите 3 места на Тим Билдинг трката на 5км и на 21км ( мажи и жени ) ќе бидат наградени со индивидуална статуетка, тимска статуетка, букет цвеќе, диплома и шампањ.

и пехар. За освоеното прво место artspace.mk подарува уникатни подароци.

Задолжително прочитајте ги правилата и прописите за настанот Охрид трчаТ со кликање на копчето подолу!

Правила и прописи
РЕЗУЛТАТИ 2023 • 1. 4W1:58:44
 • 2. AK Ohrid trcaT2:09:35
 • 3. Magna Mirrors2:11:04
 • 4. Deca so retki bolesti2:12:37
 • 5. Sparkasse Bank2:12:37

ЦЕЛА ЛИСТА 5K


 • 1. Korrunners5:19:38
 • 2. KRun6:35:10
 • 3. Adidas Runners Belgrade6:37:16
 • 4. AKKA Run Club6:45:38
 • 5. Run Away7:06:54

ЦЕЛА ЛИСТА 21K


ШТАФЕТЕН ПОЛУМАРАТОН


НЕДЕЛА, 02 ЈУНИ 2024 – 08:15

Штафетниот полумаратон е дел од целиот настан Охрид трчаТ. Тoj пред се е наменет за активните рекреативци и професионални атлетичари кои сериозно влегуваат во борба со времето и спортските конкуренти за подобро место на трката. Штафетниот полумаратон се трча во пар. Парот може да биде од ист или различен пол (мешани парови). Замената на штафетата се прави на едно место, односно на 10.548 км (местото е назначено на мапата). • Стартен Пакет
 • Котизација
 • Награден фонд
 • Правила
 • Dry-fit маица
 • Стартен број со чип (на стартниот број ќе биде испечатено и вашето име од пријавата доколку го запазите рокот)
 • Медал на крај од трката
 • City ранец
 • Освежување и овошје
 • Онлајн диплома
 • Подарок од пaртнерите на трката
 • Попуст од пaртнери
 • Осигурување за време на траење на трката
 • Ваучер паста забава (31 Maj, Петок во 21:00 ч.)
 • Разгледување на стариот дел од градот со професионален водич
 • Акредитација со попусти и бесплатни влезници
 • Масажа после трка
 • Закрепнување (истегнување)
 • ГетПика (бесплатни фотографии)
 • Powerade

од 25 Декември 2023 до 19 Мај 2024
2400ден

Регистрацијата се затвара на 19 Мај 2024, 23:59 или доколку е исполнет максималниот број на учесници. Максималниот број на учесници е 200, односно 100 парови. За регистрација после затварањето котизацијата ќе изнесува 2400 денари и во овој случај пријавените добиваат само стартен број со чип, без маица и дополнителни работи. Ова би се овозможило само доколку има останати броеви.


Првите 3 места од штафетнинот полумаратон во машка и женска категорија ќе бидат наградени со индивидуална статуетка, тимска статуетка, букет цвеќе и диплома.

Охридски бисер и филигран од Филеви како и подарок од партнерот Голд Слот Клуб. За освоеното прво место artspace.mk подарува уникатни подароци.
Паричните награди ќе бидат исплатени на трансакциска сметка во рок од 30 дена во денарска противредност.

Задолжително прочитајте ги правилата и прописите за настанот Охрид трчаТ со кликање на копчето подолу!

Правила и прописи


ПРИЈАВИ СЕСТАРТНА ЛИСТАПАТЕКА


РЕЗУЛТАТИ 2023 • 1. AK DELTA01:24:19
 • 2. BITOLSKI BAVNI TRKACHI01:28:16
 • 3. KRUN01:42:35
 • 4. TEAM X MOTIV01:46:24
 • 5. KOMUNA.DEV (B TEAM)01:47:03

 • 1. SAKAME TARTAN VO BITOLA01:53:55
 • 2. OHRID RUNNING TEAM GIRLS02:04:18
 • 3. BFIT102:08:38
 • 4. K’LDISANI02:10:01
 • 5. BFIT202:12:04

ЦЕЛА ЛИСТА


21К Трка, Јуни, 2023
21К Трка, Јуни, 2023
5К Трка, Јуни, 2023
5К Трка, Јуни, 2023

Facebook Posts

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Партнери

Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image

Хотелски партнери

Aspect image
Aspect image
Aspect image

Пријатели

Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image