: : :

Охрид трчаТ 2022!


3-5 ЈУНИНовости

No more posts

Pic2GoДобијте ги вашите фотографии бесплатно!

#Pic2Go е најнов спортски систем за споделување на вашите фотографии.
Само со регистрацијата на вашиот стартен број (пред, за време или после трката), вашите фотографии ќе бидат автоматски објавувани на вашиот Facebook профил (претходно одобрено од вас).

Како работи Pic2Go апликацијата?

На вашиот стартен број се наоѓа унифициран баркод. За време на трката неколку фотографи од различни позиции ќе ги фотографираат учесниците на трката. Секоја фотографија од вас после трката автоматски ќе биде објавена на вашиот Facebook тајмлајн, само доколку после трката го внесете вашиот стартен број на оваа страна.
За да работи целиот процес на препознавање, мора да внимавате вашиот стартен број да биде видлив пред, во текот на трката, и после трката.

Напомена: Пријавувањето за бесплатни фотографии ќе биде активно на ова место во Недела после трката. Се што треба да направите е да го внесете вашиот стартен број и да ги прифатите условите за користење на апликацијата на Pic2Go Macedonia.

Добијте ги вашите фотографии бесплатно!

#Pic2Go е најнов спортски систем за споделување на вашите фотографии.
Само со регистрацијата на вашиот стартен број (пред, за време или после трката), вашите фотографии ќе бидат автоматски објавувани на вашиот Facebook профил (претходно одобрено од вас).

Како работи Pic2Go?

Многу лесно! Внесете го вашиот стартен број и прифатете ја регистрацијата на Facebook.
За да работи целиот процес на препознавање, мора да внимавате вашиот стартен број и баркодот да бидат видливи пред, во текот на трката, и после трката.


ТРКА 21K


НЕДЕЛА, 05 ЈУНИ 2022 – 08:30

Трката на 21 километри е тркачкиот професионален дел од целиот настан Охрид трчаТ. Таа пред се е наменета за активните рекреативци и професионални атлетичари кои сериозно влегуваат во борба со времето и спортските конкуренти за подобро место на трката. • Стартен Пакет
 • Котизација
 • Награден фонд
 • Правила
 • Dry-fit маица со логото на трката
 • Персонални фотографии овозможени од Pic2Go
 • Стартен број со чип (за извршена регистрација до 20-ти Мај 2021, 23:59. На стартниот број ќе биде испечатено и вашето име од пријавата)
 • Медал на крај од трката
 • Ранец
 • Освежување и овошје
 • Онлајн диплома
 • Подарок од пaртнерите на трката
 • Попуст од пaртнери
 • Осигурување за време на траење на трката
 • Ваучер паста забава (03 Јуни, Петок во 21:00 ч.)
 • Разгледување на стариот дел од градот со професионален водич
 • Бесплатни влезници за Плаошник, тврдината на Цар Самоил, црква Св. Софија и Галерија на икони

од 1 до 31 декември 2021 од 1 јануари до 31 март 2022 од 1 април до 14 мај 2022
1200ден 1500ден 1800ден

Регистрацијата се затвара на 14 Мај 2022, 23:59. За регистрација после затварањето (доколку постојат услови) котизацијата изнесува 700 денари за 5км и 1800 денари за 21км и во овој случај пријавениот добива само стартен број со чип, без маица и дополнителни работи. Ова би се овозможило доколку има останати броеви.

Напомена: Регистрацијата е затворенаПрвите пет атлетичари/ки на ранг листата за полумаратон за 2021 година при Атлетската Федерација на С. Македонија се ослободени од плаќање на котизацијата за учество.


жени / мажи
1 место 300 EUR
2 место 200 EUR
3 место 100 EUR

Првите 3 места на трката од 21км (жени и мажи) покрај паричните награди ќе бидат наградени и со медал, диплома, букет цвеќе и пакет производи од Еуро Фарм. Исто така првите три места од машка категорија ќе бидат наградени со манжетни, додека од женската категорија со медаљони изработени од традиционалниот Охридски филигран „Македонски рубин“. Ваучер во вредност од 1000ден. од Голд Фелициа за освоено прво место во машка и женска категорија. СН Финансии и ЈК Травел доделуваат вредностни ваучери во машка и женска категорија и тоа: 6000ден. за освоено прво место, 4000ден. за освоено второ место и 2000ден. за трето место. Пакет награди од Голд Слот и Евротип за освоено 1, 2 и 3 место во машка и женска категорија.

Охридски бисер и филигран од Филеви како и подарок од партнерот Голд Слот Клуб. За освоеното прво место artspace.mk подарува уникатни подароци.

Паричните награди ќе бидат исплатени на трансакциска сметка во рок од 30 дена во денарска противредност.

Задолжително прочитајте ги правилата и прописите за настанот Охрид трчаТ со кликање на копчето подолу!

Правила и прописи


ПРИЈАВИ СЕСТАРТНА ЛИСТАПАТЕКА

Доколку сакате да добиете информации околу групните пријави за настанот Охрид трчаТ Ве молиме пополнете ја контакт формата со кликање на копчето подолу.

Контактирајте не


21К РЕЗУЛТАТИ 2021 • 1. Milos RANCIC1:18:27
 • 2. Aleksandar KIRADJIEV1:19:43
 • 3. Kokan AJANOVSKI1:21:12
 • 4. Igor JAKIMOVSKI1:21:21
 • 5. Atanas NAUMOV1:21:25

 • 1. Biljana KIRADJIEVA1:31:29
 • 2. Vesna KIRADJIEVA1:40:40
 • 3. Maja RAJCINA1:42:09
 • 4. Marija PELIKON1:43:13
 • 5. Marija DOMAZETOVSKA1:48:38

ЦЕЛА ЛИСТА


ТРКА 5K – Трка за рекреативци


НЕДЕЛА, 05 ЈУНИ 2022 – 08:35

Трката на 5 километри претставува рекреативна трка која е наменета за сите возрасти и која за главна цел има дружење, забава, афирмација на пораки и цели, како и промоција на трчањето кај најмладата популација и здравиот начин на живот. Се трча еден круг низ улиците на Охрид како што е опишано на мапата.


 • Стартен Пакет
 • Котизација
 • Награден фонд
 • Правила
 • Маица со логото на трката
 • Медал на крај од трката
 • Персонални фотографии овозможени од Pic2Go
 • Стартен број со чип (На стартниот број ќе биде испечатено и вашето име од пријавата)
 • Освежување и овошје
 • Онлајн дипломa
 • Подарок од партнерите на трката
 • Осигурување за време на траење на трката
 • Попуст од пaртнерите

од 1 декември 2021 до 14 мај 2022
700ден

Регистрацијата се затвара на 14 Мај 2022, 23:59. За регистрација после затварањето (доколку постојат услови) котизацијата изнесува 700 денари за 5км и 1800 денари за 21км и во овој случај пријавениот добива само стартен број со чип, без маица и дополнителни работи. Ова би се овозможило доколку има останати броеви.

Напомена: Регистрацијата е затворена!
Регистрацијата се затвара на 30 Мај 2021, 23:59.


Првите 3 места на трката на 5км ( мажи и жени ) ќе бидат наградени со медал, диплома, букет цвеќе и пакет производи од Еуро Фарм. Исто така првите три места од машка категорија ќе бидат наградени со манжетни, додека од женската категорија со медаљони изработени од традиционалниот Охридски филигран „Македонски рубин“. Ваучер во вредност од 1000ден. од Голд Фелициа за освоено прво место во машка и женска категорија. СН Финансии и ЈК Травел доделуваат вредностни ваучери во машка и женска категорија и тоа: 6000ден. за освоено прво место, 4000ден. за освоено второ место и 2000ден. за трето место. Пакет награди од Голд Слот и Евротип за освоено 1, 2 и 3 место во машка и женска категорија.

Охридски бисер и филигран од Филеви како и подарок од партнерот Евротип. За освоеното прво место artspace.mk подарува уникатни подароци.

Задолжително прочитајте ги правилата и прописите за настанот Охрид трчаТ со кликање на копчето подолу!

Правила и прописи


ПРИЈАВИ СЕСТАРТНА ЛИСТАПАТЕКА


5K РЕЗУЛТАТИ 2021 • 1. Mudjahid MISLIMOSKI18:38
 • 2. Dejan ANGELOSKI19:06
 • 3. Michal DOČKÁLEK19:37
 • 4. Grigorijan NIKOVSKI19:48
 • 5. Tome PETROVSKI20:45

 • 1. Nikolina M. VELJANOVSKA24:17
 • 2. Elena DANILOVSKA24:28
 • 3. Bojana NAUMOVSKA24:45
 • 4. Izabela NASKOVSKA24:50
 • 5. Jana JOVEVSKA26:04

ЦЕЛА ЛИСТА


Team Building ТРКИ 5К / 21К


НЕДЕЛА, 05 ЈУНИ 2022 – 08:35 / 08:30

Тим билдинг трките се дел од трките на 5 и 21 километaр. Самото име на трките кажува што е главна цел на овие трки. Ние сме убедени дека на ваков начин преку спортување и дружење се придонесува кон зајакнување на човековите капацитетите на многу компании и институции. Праќањето на пораки до јавноста, издигнувањето на целите и афирмацијата на здруженија, поединци, организации, кои немаат политичка, расна и национална конотација се исто така важен сегмент од нашата желба која сакаме да ја постигнеме.


 • Стартен Пакет
 • Котизација
 • Награден фонд
 • Правила

5 К ____________________________

 • Маица со логото на трката
 • Медал на крај од трката
 • Персонални фотографии овозможени од Pic2Go
 • Стартен број со чип (На стартниот број ќе биде испечатено и вашето име од пријавата)
 • Освежување и овошје
 • Онлајн дипломa
 • Подарок од партнерите на трката
 • Осигурување за време на траење на трката
 • Попуст од пaртнерите

21 К ____________________________

 • Dry-fit маица со логото на трката
 • Персонални фотографии овозможени од Pic2Go
 • Стартен број со чип (На стартниот број ќе биде испечатено и вашето име од пријавата)
 • Медал на крај од трката
 • Ранец
 • Освежување и овошје
 • Онлајн диплома
 • Подарок од пaртнерите на трката
 • Попуст од пaртнери
 • Осигурување за време на траење на трката
 • Ваучер паста забава (03 Јуни, Петок во 21:00 ч.)
 • Разгледување на стариот дел од градот со професионален водич
 • Бесплатни влезници за Плаошник, тврдината на Цар Самоил, црква Св. Софија и Галерија на икони

од 1 до 31 декември 2021 од 1 јануари до 31 март 2022 од 1 април до 14 мај 2022
5K / 21K 5K / 21K 5K / 21K
700 / 1200 денари 700 / 1500 денари 700 / 1800 денари

Регистрацијата се затвара на 14 Мај 2022, 23:59. За регистрација после затварањето (доколку постојат услови) котизацијата изнесува 700 денари за 5км и 1800 денари за 21км и во овој случај пријавениот добива само стартен број со чип, без маица и дополнителни работи. Ова би се овозможило доколку има останати броеви.
Котизацијата е за еден учесник во тимот.

Напомена: Регистрацијата затвара на 30 Мај 2021, 23:59. Регистрациите се затворени!


Првите 3 места на Тим Билдинг трката на 5км и на 21км ( мажи и жени ) ќе бидат наградени со медали, дипломи, букети цвеќе како и пехар за првопласираните.

и пехар. За освоеното прво место artspace.mk подарува уникатни подароци.

Задолжително прочитајте ги правилата и прописите за настанот Охрид трчаТ со кликање на копчето подолу!

Правила и прописи
РЕЗУЛТАТИ 2021 • 1. IPA Skopje01:46:51
 • 2. NRC – NIKE+RUN CLUB02:01:06
 • 3. SPARKASSE Bank02:09:00
 • 4. LICA SO RETKI BOLESTI02:20:49
 • 5. KOSTAL02:24:02

ЦЕЛА ЛИСТА 5K


 • 1. NRC – NIKE+RUN CLUB06:17:35
 • 2. KORRUNNERS06:55:28
 • 3. BTOBET07:23:24
 • 4. Turni me da kinisam08:13:41

ЦЕЛА ЛИСТА 21K


ШТАФЕТЕН ПОЛУМАРАТОН


НЕДЕЛА, 05 ЈУНИ 2022 – 08:30

Штафетниот полумаратон е дел од целиот настан Охрид трчаТ. Тoj пред се е наменет за активните рекреативци и професионални атлетичари кои сериозно влегуваат во борба со времето и спортските конкуренти за подобро место на трката. Штафетниот полумаратон се трча во пар. Парот мора да бидe од ист пол, односно двајца мажи или две девојки. Замената на штафетата се прави на едно место, односно на 10.548 км (местото е назначено на мапата). • Стартен Пакет
 • Котизација
 • Награден фонд
 • Правила
 • Dry-fit маица со логото на трката
 • Персонални фотографии овозможени од Pic2Go
 • Стартен број со чип (за извршена регистрација до 20-ти Мај 2021, 23:59. На стартниот број ќе биде испечатено и вашето име од пријавата)
 • Медал на крај од трката
 • Освежување и овошје
 • Онлајн диплома
 • Подарок од пaртнерите на трката
 • Попуст од пaртнери
 • Осигурување за време на траење на трката
 • Ваучер паста забава (03 Јуни, Петок во 21:00 ч.)
 • Разгледување на стариот дел од градот со професионален водич
 • Бесплатни влезници за Плаошник, тврдината на Цар Самоил, црква Св. Софија и Галерија на икони

до 14 мај 2022
2400ден

Регистрацијата се затвара на 14 Мај 2022, 23:59 или доколку е исполнет максималниот број на учесници. Максималниот број на учесници е 100, односно 50 парови. Паровите мора да се од ист пол, односно 2 машки или 2 женски тркачи. За регистрација после затварањето котизацијата ќе изнесува 2400 денари и во овој случај пријавените добиваат само стартен број со чип, без маица и дополнителни работи. Ова би се овозможило доколку има останати броеви.

Напомена: Регистрацијата е затворена


Првите 3 места од штафетнинот полумаратон во машка и женска категорија ќе бидат наградени со медали, дипломи, букети цвеќе како и пехар за првопласираните. Ваучер во вредност од 1000ден. за освоено прво место во машка и женска категорија од Голд Фелициа.

Охридски бисер и филигран од Филеви како и подарок од партнерот Голд Слот Клуб. За освоеното прво место artspace.mk подарува уникатни подароци.
Паричните награди ќе бидат исплатени на трансакциска сметка во рок од 30 дена во денарска противредност.

Задолжително прочитајте ги правилата и прописите за настанот Охрид трчаТ со кликање на копчето подолу!

Правила и прописи


ПРИЈАВИ СЕСТАРТНА ЛИСТАПАТЕКА21К Трка, Јуни, 2021

Milos RANCIC


21К Трка, Јуни, 2021

Biljana KIRADZIEVA


5К Трка, Јуни, 2021

Mudjahid MISLIMOSKI


5К Трка, Јуни, 2021

Nikolina M. VELJANOVSKA

Коментари

Воодушевен сум, искрено сум под големи импресии, од самото утро се што направија и како го направија едноставно ме оставија без зборови.Тимот Охрид трчаТ е одличен и градот Охрид може да е горд на ваква организација.Луѓето се гостопримливи Охрид е многу убав и ние можеме многу да соработуваме така што се враќаме и наредната година но исто така едвај чекаме повторно тимот Охрид трчаТ да го видиме во Дубровник.


Ален Бошковиќ

Директор на Дубровник полумаратон

З`ш си мор толку искезен? З`ш ногу ми идат убо ко ќе трчам, и з`ш ногу уба организација
и убај љуѓе имет на Охрид трчаТ!


Tурниме да кинисам – Битола

Имресиите уште не стивнуваат од невероватниот спектакл кој вчера Охрид и Охрид трчаТ го приредија за сите нас. Целиот sид на ФБ е преплавен од позитивни коментари, статуси, споделувања, вести, фотографии, видеа…..Што се случи вчера во Охрид !!! Во најмала рака тоа беше пример дека оваа улична атлетска трка може да конкурира на балканот за најдобра и најпрофесионална организирана трка од овој тип.


Игор Јакимовски

Атлетичар, А.К. Работнички, Скопје

До сега не сум видела толку позитивни охриѓани на едно место. Еуфорија, радост, насмевки…

Секоја чест за организацијата и честитки за сите учесници…

После овој настан, си викам: „Охрид можиТ“ 🙂

НАЈБРАВО !!!


Кате Бујароска Анѓелеска

Проф. по физичка култура, Охрид

Партнери

Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image

Пријатели

Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image