Ноќна трка


Ноќната трка е комбинација на забавно-рекреативно трчање и музика и таа претставува симболичен старт на Ohrid Running Weekend. Должината на патеката е 2км. После трката има концерт и хуманитарна Паста забава. За оваа трка не треба пријавување само треба желба и позитивна енергија и секако да бидете на старт во предвиденото време.

Кога?
02 Јуни 2023 (Петок)
21:00 часот

Каде?
Старт – Куба Либре
Цел – Кеј Македонија пред хотел Палас

Опис на патеката:
Стартот на трката е Куба Либре. Се трча по патеката Студенчишта во правец на Кеј Македонија до самото езеро, се продолжува со трчање на Кеј Македонија до големиот јарбол со македноското знаме кај пристаништето на Охрид и потоа се врти десно и се продолжува на шеталиштето Кеј Македонија до пред Хотел Палас каде што се наоѓа финишот.

*Бесплатно учество!

ОТКАЖАНО

поради ситуацијата со COVID-19

Контакт: ohridtrcat@gmail.com