Охрид ТрчаТ збогатено со детско катче

April 26, 2018

Асоцијацијата за спортови „Спорт за сите-сите за Спорт“ која го организира Атлетскиот викенд Охрид ТрчаТ ќе го збогати настанот со детско катче. Имено, Охрид ТрчаТ ќе им излезе во пресрет на сите родители кои сакаат, а немаат можност да учествуваат на трката поради обврските со дечињата организирајќи детско катче во траење од два часа.

– Доколку сакате да земете учество на манифестацијата Охрид трчаТ, но немате обезбедено услови за згрижување на Вашите деца, нашата организација Ви нуди одлична можност. Во соработка со тимот од „Час за детски приказни на англиски јазик“, програма во рамките на Црвен крст Охрид, ќе обезбедиме организирана грижа за децата на возраст од 3-8 години, чии родители пријавиле или ќе пријават учество на настанот. Децата ќе бидат анимирани преку најразлични креативни и забавни активности во текот на два часа додека трае настанот, 9:30-11:30, на 03.06.2018 година. 

За да ја искористите ова можност треба само да се јавите на следнитe телефонски брoеви 046 262 706 или 070 315 309 и да го пријавите Вашето дете/деца најдоцна до 31.05.2018 година.

Родители добредојдовте на Охрид трчаТ спортска манифестација која сакаТ и знајТ како да се грижиТ за нашите поддржувачи и учесници. – стои во соопштението од Асоцијацијата за спортови „Спорт за сите-сите за Спорт“.

Сите заинтересирани учесници пријавувањето на Атлетскиот викенд Охрид ТрчаТ можат да го извршат на официјалната интернет страница „ohridtrcat.mk“, а деталните информации можете да добиете на мејлот ohridtrcat@gmail.com.

OhridNews