Ohrid trcaT

436943662_18348697255097423_1161942761548623462_n-1280x1280.jpg

April 14, 2024
Се подготвуваме и тоа јако 😉.
Посетите го нашиот штанд А7, ве очекуваат пријатни охриѓани 😜, информирајте се за Охрид трчаТ 2024 / Ohrid Running Weekend 2024 и искористите ги понудените можности кои ексклузивно за време на Beogradski maraton – Belgrade marathon ќе ги имате. 💪💪💪

We are preparing 😉.
Visit our presentation pult A7, friendly people from Ohrid are waiting for you 😜, get information about Ohrid running weekend 2024 and use the opportunities that you will have exclusively during the Belgrade marathon. 💪💪💪


436128953_1382415389177543_916993523168244791_n.jpg

April 9, 2024

📣📣📣
Побрзајте полумаратонци и штафетни полумаратонци, уште 3 недели имате можност со Вашата пријава да си добиете драј-фит маица. ⏳⏳⏳
Маица имаТ, време немаТ!
Пријави се: https://www.ohridtrcat.mk/

📣📣📣
Hurry up half-marathoners and relay half-marathoners, you have 3 more weeks to get a dry-fit t-shirt with your registration. ⏳⏳⏳
There is a T-shirt, but there is no time!
Register: https://www.ohridtrcat.mk/home-2024/

#охридтрчаТ2024 #ohridrunningweekend2024 #runners #halfmarathon #21krelay #маицаимаТвременемаТ

 


435980965_1380169462735469_2091696955596166868_n.jpg

April 5, 2024
Важна информација ❗️❗️❗️
Сите учесници на 21к и 21к штафета оваа година ќе трчаат на нова патека, која на наше големо задоволство ќе е еден круг и која ги вклучува најубавите места за трчање во Охрид. 💪💪
Благодарност до СВР Охрид за разбирањето и соработката. Заедно креиравме патека, притоа внимавајќи на секојдневните потреби на граѓаните, која ние веруваме ќе е уште еден голем плус кон уште поголемата промоција и афирмација на трчањето и Охрид 👏👏👏
За повеќе информации посетите го следниот линк:

Important information ❗️❗️❗️
All participants of the 21k and 21k relay this year will run on a new track, which will be one lap and include the most beautiful places for running in Ohrid. 💪💪
Thanks to SVR Ohrid for their understanding and cooperation. Together we created a running track which we believe will be another big plus towards the even greater promotion and affirmation of running and Ohrid 👏👏👏
For more information visit the following link:


430051703_398617259760896_62353990012640574_n-1280x450.jpg

March 11, 2024
Пријавите отворени за второто издание на Peshtani extreme vertical. 👍
Нова трка со супер интересно комбинирано рангирање, максимален предизвик за сите треил тркачи. 👊
Бидете со нас на почетокот на есента 27-29 Септември, Ви ветуваме фантастичен викенд во Пештани. 💪
Инфо:

 

Applications are open for the second edition of Peshtani extreme vertical. 👍
A new race with a super interesting combined ranking, the ultimate challenge for all trail runners. 👊
Be with us at the beginning of the autumn 27-29 September, we promise you a fantastic weekend in Peshtani. 💪
Info:

 

 


428491599_1359958781423204_8007439513800357706_n-1280x853.jpg

February 29, 2024

Последен ден од првиот бран за пријава, од утре стартува вториот кој е со нови цени. Затоа побрзајте😉

The last day of the first wave of registration, the second one with new prices starts tomorrow. So hurry up😉

#охридтрчаТ2024
#ohridrunningweekend2024
#runfunenjoyohrid2024


424888745_1356652941753788_1694637776072558207_n.jpg

February 24, 2024
100 дена 🎉🎉🎉
Време е за старт на тркачките подготовки но и за пријава. 😉😉😉
До 29 февруари имате пониски цени, побрзајте. ⌛️⌛️⌛️

100 days 🎉🎉🎉
It’s time to start the race preparations, but also to register. 😉😉
You have lower prices until February 29, so hurry UP. ⌛️⌛️⌛️


Objava-REG-Open-Akvatlon-2024.png

January 22, 2024
🇲🇰🇲🇰🇲🇰
Третото издание на Охрид трчаТ Акватлон и официјално е отворено за регистрација на сите Вас.
Акватлонки, акватлонци, мали и големи, пливачи и тркачи придружите ни се на уште едно фантастично издание на Охрид трчаТ Акватлон. 🤟🤟🤟🤟
Регистрирајте се на: https://www.ohridtrcat.mk/aquathlon-mk/

🇬🇧🇬🇧🇬🇧
The third edition of the Ohrid trcaT Aquathlon is officially open for registration to all of you. 🤟🤟🤟🤟


413936429_1322145281871221_5820803938381244628_n.jpg

December 25, 2023
Спремни за осмото издание на Охрид трчаТ 👍
Од овој момент широко ги отвараме вратите на Охрид трчаТ и Охрид за сите вас ❤
Регистрирај се https://www.ohridtrcat.mk/

Ready for the eighth edition of Ohrid Running Weekend 👍
From this moment, the doors of Ohrid Running Weekend and Ohrid are open wide for all of you ❤


383149756_279581804997776_5446266304555076197_n-1280x720.jpg

September 24, 2023
🇲🇰 Ги имаме победниците 💪💪💪😲😲😲
Прво место жени Eef Van Dongen, Холандија, резултат 59:19.4
Прво место мажи Златко Николов, Македонија, резултат 59:34.6
Честитки за победниците, фантастични резултати, секоја чест за Eef од Холандија 👊👊👊

🇬🇧 We have the winners 💪💪💪😲😲😲
First place women Eef Van Dongen, Netherlands ,result 59:19.4
First place men Zlatko Nikolov, Macedonia, result 59:34.6
Congratulations to the winners, fantastic results, hats off to Eef from Netherlands 👊👊👊