2019 October

Bring to the table win-win survival strategies to ensure proactive domination, a new normal that has evolved from generation.
3.jpg

October 30, 2019

Со презентирањето на годишните извештаи во печетена верзија, со доделување на благодарници и коктел, организиторите на спортски манифестации Охрид трчаТ и Охрид Треил им се заблагодарија на спонзорите и помагателите за поддршката.


Минатата 2019 година, Охрид како град ја доби Планинарската трка „Охрид Треил“, а Атлетискиот викенд „Охрид трчаТ“ ги проби сите граници продолжувајќи да гази со крупни чекори напред. Оваа година, Охрид Треил ќе ја збогати својата понуда со нови трки и името Ултра треил, додека Охрид трчаТ ќе биде побогат со полумаратон на 21 километар кој ќе има задача да ја привлече „тркачката“ елита во атлетиката.
 
Во годишните извештаии се опфатени сите сегменти, од подготвувањето на настаните, до бројот на волонтери, бројот на лица во организација, мединциски екипи, активности на социјални мрежи и друго. Во годишните извештаи има впечатоци од учесниците, победниците и сите други лица кои активно учествуваа во организирањето на Охрид Треил и Охрид трчаТ.

Благодарница за несебичната поддршка доби OhridNews и спортскиот новинар Михаил Постоловски, кој е дел од тимот на двете спортски манифестации.

Преземено од ohridnews.com


ljubljana-maraton.jpeg

October 25, 2019

Атлетската манифестација „Охрид трчат“, во партнерство со ЕКИПА, ќе биде дел од престижниот маратон во словенечката престолнина Љубљана кој ќе се одржи на 26. и 27. октомври.

„Охрид трчаТ“ и ЕКИПА продолжувајќи ја меѓусебната соработка овој пат, заедно и со атлетската манифестација „Трчај бе“ од Битола, ќе бидат дел и од еден од најголемите атлетски маратони во Европа. Покрај со активната партиципација на натпреварувачи и со комплетно покривање, и на нашиот медиум, на сите случувања од маратонот во Љубљана

На експото на еден од најстарите маратони на Балканот, „Охрид трчаТ“, меѓу другото ќе ги презентира новитети за четврто издание кое ќе биде збогатено полумаратон на 21 километар. Со најавеното учество во Љубљана, екипата на Охрид трчаТ официјално ги стартува подготовките за настанот кој од година во година ги поместува границите во охридскиот и македонскиот спорт.

На маратонот во Љубљана кој прв пат се одржал 1996 година секоја година учесвуваат повеќе од 30.000 вљубеници во атлетиката, а од нив дури 1.500 се дел од најдолгата маратонска трка од 42 километри.


Ohrid-trcat-2020_vertical.png

October 21, 2019

Атлетската манифестација Охрид трчаТ одново ги помести границите во спортот во Охрид и нашата земја задржувајќи го нивото на професионалност и оригиналоност. Третото издание помина одлично а дождот беше декор на илјадниците учесници и гледачи на најголемата спортска манифестација во градот. Во видеото, организаторите и официјално го најавија полумаратонот кој ќе одржи во склоп на Охрид трчаТ на 7 јуни следната година. Гледајте и уживајте во прекрасното видео на следниов линк, тука!