2021 April

Bring to the table win-win survival strategies to ensure proactive domination, a new normal that has evolved from generation.

April 30, 2021

For Spring 2021 The Right Little or https://myfreeslots.net/butterfly-staxx-slot/ no Pay in Casino wars Extra Constraints

Find no more put in no cost moves from the best online casinos. These are special offers offered by casinos that appIy about slot machine games sole. Up to 20 (18p) no cost moves (FS) about Fire and Yellow metal found at enrollment (Max Withdrawal £50) Add-ons and FS takings area of interest to 40x wagering prerequisite. One benefit make avallable per bettor.April 24, 2021

Gratification à l’égard de opportune à gratowin avis forum l’égard de casino en compagnie de dépôt

Qu’est-ce qu’un bonus à l’égard de dépôt en compagnie de casino en compagnie de appréciée? Voilà 1 compensation avérés salle de jeu afin de faire sûrs accroissements initiaux en ce qui concerne toute gratowin avis forum prévision.


f1.jpg

April 16, 2021

Модерни и по светски терк, направени со многу љубов и труд, а од денеска отворени за сите љубители на трчањето, атлетиката и спортот воопшто се канцелариите на охридскиот спортски бренд „Охрид трчаТ“. Канцелариите се наоѓаат на Булеварот Туристичка, во објектот од Гранит, на втор кат, наспроти Основното училиште „Григор Прличев.“

 

 

Во канцелариите преовладува спортскиот дух, збогатен со фотографии од претходните успешно одржани настани на Охрид трчаТ и Планинарска трка Охрид Ултра Треил, кои нашиот град го имаат промовирано речиси во целиот свет. Канцелариите составени се од три простории, секоја за посебна немена.

Галерија:

f1
f2
f3
f4-4
f5-1
f6-2
f7
f8

 

Отворањето на канцелариите е голем чекор напред кога се однесува на организациски план за Охрид трчаТ и Охрид Ултра Треил, кои од година во година растат, ги пробиваат бариерите и го доближуваат градот до светските метрополи.

Галерија:

f9
f10-rotated-e1618554197177
f11-rotated-e1618554178748
f13
f14-1
f15
f16
f17
f18

 

За потсетување, јубилејното петто издание на Атлетската манифестација „Охрид трчаТ“ ќе се одржи од 4 до 6 јуни, додека Планинарската трка Охрид Ултра Треил е закажана од 17 од 19 септември.

 

Преземено од www.ohridnews.com.April 14, 2021

на данный момент другой, кто пожелает немного отколоться от мертвенно-бледных рабочих будней, возможно в каждое время дней зайти в казино. Форменный вебсайт игорный дом предлагает любому начать увлекательную забаву.

казино для планшетов без депозита бонус

самые не обязательно должна быть забава на денежки.April 9, 2021

Casino Chip Free!! 100 % free slots are a vast classification of on the net activities that are on the market to gamers at little authentic cash cost. At FreeExtraChips Here, we never solely catalog most of the most desirable hardly any money advantage codes, but most of the most desirable foremost money extras , top big roller extras , and a complete good deal more besides.April 7, 2021

Если вы выискиваете способ выиграть, никак не вбухивая денег, ведь забава в демо-слоты – чемодан лучший выбор. Сервис тут предлагает своим посетителям увлекательные игровые автоматы с бесплатными спинами. Сегодня имеется множество игорный дом, которые предлагают данные слоты вне вашей регистрации для игры, так что вы можете представлять в свое удовольствие не удручать об выплате денег.April 6, 2021

Ground-based spaceports will be typically designed on geopolitically advantageous locations. While the almost all recent area search attempts have been driven by handfuI of private companies in recent years, discussions of a sixth branch of the U.S. military-the Area Pressure”-along with developing attention from Russia and China and taiwan, indicates public-sector expense may furthermore boost in the arriving yrs.


MEGA3036-1280x779.jpg

April 6, 2021

Од денеска, во склоп на Атлетскиот клуб Охрид трчаТ со работа ќе започне Детската атлетика. Тренинзите ќе се одвиваат во динамичен ритам на СРЦ „Билјанини Извори“, под палка на специјализираните тренери проферосите по физичка култура и образование, Златко Пуцоски односно Валентина Караѓуле. Тимот ни откри што претставува Детската атлетика, зошто дечињата треба да бидат дел од „Кралицата на спортовите“ и какви се бенифитите за најмладите.

Што претставува Детската атлетика на Охрид трчаТ?

Интересни, креативни и атрактивни тренинзи организирани преку игра,  каде децата учат правилна техника на трчање, скокање и фрлање, како и ги развиваат основните моторни способности – брзина, издржливост, флексибилност, координација, сила и рамнотежа, ја подобруваат спортската култура и стекнуваат самодоверба и здрава работна навика, а се тоа преку забава и игра со врсниците.

Зошто треба децата да ја изберат детската атлетика?

Атлетиката е спорт составен од движења кои се природни за човечкото тело. Трчањето, скокање и фрлање се вродени и природни движења на човекот. Поголемиот дел од годината тренинзите се одржуваат на отворено, на свеж воздух, во природа и на природна светлина.

Детската атлетиката рамномерно ги подобрува физичките способности на целото тело.

На тренинзите се подобруваат физичките способности како сила, брзина, координација, издржливост и флексибилност. Нема предвремена специјализација за одредени дисциплини така што детската атлетиката е одличен избор за правилен и сестран псохофизички развој на детето.

Се развива дисциплина ,работна навика како и лична одговорност.

Најголемиот дел од натпреварите во атлетиката се поединечни, секој за својата атлетска дициплина ,тоа кај децата развива лична одговорност за сопствениот резултат и на таков начин се стекнува со поголема секојдневна човечка одговорност.

Еднаквост

Атлетиката е особено инклузивен спорт. Момчињата и девојчињата тренираат заедно, имаат ист тренер и се натпреваруваат во иста пригода. Им се дадени еднакви можности и платформи за учество, без разлика дали е за забава или за елитно ниво.

Го зголемува долгорочното здравје

Трчањето, преку својата едноставност, практичност и пристапност, значи дека вашето дете може да добие навика да биде активно во текот на целиот живот, зголемувајќи го своето здравје на долг рок.

Ја зголемува самодовербата

Со учење на добри фундаментални вештини за движење, децата развиваат самодоверба. Да се ​​има добар „јазик на движење“ значи дека тие ќе бидат подготвени за секакви спортски предизвици без разлика кој спортски избор би го имале во својата иднина.

Забавно е

Мит е дека атлетиката е индивидуален спорт. Од малолетници до сениори, тренинзите обично се во групи каде се дружат, мотивираат и поддржуваат постојано. Секој клуб е семејство и секое натпреварување е нова шанса да се стекнат нови пријатели.

Според Вашето искуство што се случува денес со нашите деца?

Децата  како битие на природата, неговиот живот и филогенетскиот развој, неминовно е поврзан со физичката активност. Но, денес во современите услови на  живеење, во време не компјутеризација, автоматизација и урбанизација  тие си обезбедуваат определена прилагоденост и опуштање, па физичкиот напор односно физичката активност речиси и да ја нема.

Научните истражувања утврдуваат дека недвижењето предизвикува масовна појава на „модерните болести“: срцевите исуфиценции ,телесни деформитети ,болести на циркулаторниот систем ,психички стресови и тегоби ,аритмии и др.

Секоја осмислена телесна активност, доколку правилно ,систематски и стручно се организира,а притоа се води сметка за интензитетот, возраста, полот и индивидуалните карактеристики, може да биде во функција на здравјето, односно да има превентивен , компензаторен и куративен карактер.

Условите за упис се детето да има најмалку пет години. За да се стане член во Охрид трчаТ Детска атлетика задолжително мора родителот/старателот да достави лекарско уверение од матичен доктор или спортски доктор за здравствената состојба на детето. Пријавата за упис мора да се потпише од страна на родител/старател. Уписите се вршат во официјалните канцеларии на АК Охрид трчаТ, кои се наоѓаат на Булевар Туристичка наспроти ООУ Григор Прличев во објектот на Гранит на втор спрат. Повеќе информации околу тоа секој родител може да добие на нашите телефони и тоа 075/941-130 проф. Валентина Караѓуле  070/670-278 проф. Златко Пуцоски

Атлетиката е основа и темел на сите спортови и затоа второто нејзино име е Кралица на спортовите. Во неа нема губитници, сите се победници, некој со резултат, некој со своето учество, некој со стекнати навики, некој со стекнати пријателства. Затоа почитувани родители, охрабрите ги Вашите деца и Бидете дел од нашата Охрид трчаТ Детска Атлетика, Ви ветуваме голема посветеност, креативност и многу позитивна енергија.

 

Преземено од www.ohridnews.com.