2020 August

Bring to the table win-win survival strategies to ensure proactive domination, a new normal that has evolved from generation.
118339200_1538114233038417_7625953527485527492_o-1280x1814.png

August 27, 2020
Инфо за сите граѓани, жители на улиците, дистрибутери, туристичките работници, гости, такси компании, поврзано со времениот сообраќаен режим за 30 август кога се одржува спортската манифестација Охрид трчаТ.
Благодариме на сите за разбирањето и Ве молиме да ги почитувате насоките на редарите, судиите, волонтерите, сообраќајната полиција и сигнализацијата.

Охрид е Охрид трчаТ и Охрид трчаТ е Охрид, со таа визија Ве повикуваме сите заедно да покажеме почит и разбирање кон сите оние кои и во вакви услови одлучиле да дојдат, да трчаат и да уживаат во убавините на Охрид.


118309245_1537428289773678_6550315870291713646_o.png

August 27, 2020
Partners, as well as life partners, are the key factor for success and life growth. We are pleased to promote our partners and also we are expressing our gratitude for the support and mutual cooperation in building the Ohrid Running Weekend brand.


zbogar.png

August 27, 2020

Опуштено интервју со нашиот евроамбасадор г-дин Самуел Жбогар кое говори за многу едноставни работи а толку битни за нас и нашето секојдневие и иднина. Одвоите 20 минути и погледајте го и верувајте ќе слушнете многу убави пораки кои значат поддршка и силна желба за нашата поубава иднина и просперитет.

За нас, за Охрид трчаТ ова видео интервју претставува голем мотив за да продолжиме со исто темпо по патот на подобрата и поубавата иднина на Охрид трчаТ и Охрид. Заедно Ohrid running weekend 2020, ohridnews.com, MEGA Production и Boat Armada Ohrid во креативен и охридски стил, како и доликува, реализираа видео интервју кое како што кажа и амбасадорот е најдоброто интервју кое го имал.

Благодариме на сите наши партнери, благодариме на Delegation of the European Union, Skopje и пред се благодариме на г-дин Самуел Жбогар за едноставноста во комуникацијата за позитивните разговори и за целата поддршка, пред се како човек, која ја имаше ја има и ќе ја има во остварувањето на нашата заедничка цел, Европски Спортски Охрид.

118241568_1532046970311810_3122774508609482068_o.jpg

August 27, 2020
За сите кои се двоумат за да се пријават на првиот полумаратон на Охрид трчаТ, еве дополнителен мотив за да ја убрзаат одлуката. Утре на 20 август во 23:59 часот истекува ексклузивната можност за да си го имате Вашето име и презиме на стартниот број.

 

 

Challenge your self for the first Ohrid running weekend Half Marathon

expo-2020-1280x670.jpg

August 27, 2020
За сите кои се пријавени на трките на Охрид трчаТ 2020 креиран е настан за повеќе информации околу денот, локацијата и протоколите за подигнување на стартниот пакет. Настанот може да го видете ТУКА.

For all those who have registered for the races at Ohrid running weekend 2020, we created an event for more information about the day, location, and protocols for picking up the starting package. You can see the event HERE.

zavrsena-registracija.png

August 15, 2020

Официјално ве известуваме дека предвидената бројка на учесници е исполнета и е затворена регистрацијата за трката од 5к! Има уште неколку слободни места за полумаратонот од 21к!

Officially we inform you that the estimated number of participants is filled and the registration for the 5k race is closed! Few more free places for the half marathon 21k!


Odobreno-approved.png

August 13, 2020

Почитувани со особено задоволство Ве известуваме дека и официјално ќе си трчаме на 30 август.
Потврдени и одобрени се протоколите и мерките од страна на комисијата за заразни болести и на таков начин се создадоа услови и официјално да се одржи овогодинешното издание на Охрид трчаТ.

Во овој момент тоа што итно треба да го знаете е дека бројот на учесници е лимитиран и тоа 250 учесници за полумаратонот и 250 за трката на 5км така што максимален број на учесници е 500. Во овој момент има уште 170 места за на 21км и 105 за на трката на 5км. Сите учесници кои ќе се пријават до 20 август ќе си имаат ексклузивно право да си имаат име и презиме на стартниот број. Пријавувањето е отворено до 23 август, 23 и 59 минути доколку претходно не се исполни предвидениот одобрен број за учество.

За денес е доволно а од утре почнуваме со кампања преку нашата веб страна www.ohridtrcat.mk , социјалните мрежи на Охрид трчаТ, медиумите, по мејл, да ве информираме околу протоколите, мерките, подигнувањето на стартните пакети, патеката за движење на денот на трките и се останато.


20-dena-do-OhridTrcat.jpg

August 10, 2020

Уште 20 дена преостануваат до четвртото издание на Атлетската манифестација „Охрид трчаТ“. Оваа година, најголемиот спортски настан во Охрид ќе започне ново поглавје, затоа што организаторите во програмата вметнаа полумаратон (21 километар), кој низ улиците во градот ќе треба да ги донесе најдобрите тркачи од регионов.

Подготовките и покрај пролонгирањето за одржување на настанот се во полн ек. Организаторите, будно ја следат ситуацијата со коронавирусот и ќе ги почитуваат сите мерки и протоколи, кои, ќе бидат издадение од Комисијата за заразните болести и надлежните институции.

Четвртото издание на најголемата спортска манифестација во Охрид ќе се одржи  од 28 до 30 август. Организаторите подготвуваат низа изнедувања а кога сето тоа ќе се состави со трчање и уживање во Охрид, комбинацијата е совршена.

За подетални информации околу пријавувањето и сите активности околу организацијата и трката следете не на ohridtrcat.mk.

Преземено од ohridnews.com