2023 February

Bring to the table win-win survival strategies to ensure proactive domination, a new normal that has evolved from generation.
332499682_6387513141279435_3760423642273765633_n-1280x1707.jpg

February 27, 2023

Една од многуте општествени придобивки, за нас како клуб најбитната, кои постојат со стартот на манифестацијата Охрид трчаТ е токму отворањето на Охрид трчаТ Детска Атлетика.

Ја отворивме натпреварувачката сезона 2023 со зимското државно првенство во фрлачки дисциплини во организација на Атлетска Федерација на Македонија кое се одржа во Скопје.
Одлични резултати на нашиот тим предводени од тренер Kiril Simonoski.

Ѓуле
Климентина Модева I место (Младинки)
Копје
Пионерки
II место Сара Спасеска
III место Христина Миноска
Млади младинки
I место Софија Стефаноска
II Ангела Ѓоршеска
III Калина Наумоска

Честито за девојките, ако по утрото се познаваТ денот тогаш не очекува многу интересна сезона.333810014_870805270822252_8940437860734729243_n-1280x960.jpg

February 27, 2023
Рекоа ќе врнело, е немаТ врнење
Честитки за нашите претставници на полумаратон и штафетен маратон на 23 -то издание на одличниот Split Marathon 2023! Бравооо!

They said it would rain, but there is no rain
Congratulations to our half marathon and relay marathon representatives at the 23rd edition of the excellent Split Marathon 2023! Well done!
333644858_2098424243880277_4513005117298497346_n-1280x960.jpg

February 27, 2023
НемаТ лошо време,Сплит е секогаш убав.
Трофеј СЛОБОДНА ДАЛМАЦИЈА трка на 5К на Split Marathon.
There is no bad weather, Split is always beautiful.
Trophy FREE DALMATIA 5K Split marathon

332926364_1360323261418804_7510817043570331083_n-1280x717.jpg

February 27, 2023
Thanks to our Municipality Општина Охрид and our GREAT friends Boat Armada Ohrid we are part of the biggest Balkan promotional fair for tourism that takes place in Belgrade at the Beogradski Sajam.
Sports events today are the engine of tourism development and we are especially glad that more and more attention, day after day, is being paid to their support.
Supporting sports events is support for tourism and the affirmation and promotion of ours, so don’t sit on the sidelines, be active, be progressive, and be in.

OpenSoon.jpg

February 15, 2023
Peshtani extreme vertical е спремен за сите планински тркачи кои сакаат предизвик.
Предизвикот голем, убајните уште поголеми (Пештани / National Park Galicica ) за викенд дружење какво може само да посакате.
Од денес и официјално отворени за регистрација на една од двете трки, Peshtani extreme vertical и Peshtani Kids Trail.

 

Peshtani extreme vertical is ready for all mountain runners who want a challenge.
The challenge is big, but the beauties are even bigger (Pestani / National Park Galicica) for a great weekend that you could only wish for.
As of today, registration is officially open for one of the two races, Peshtani extreme vertical and Peshtani Kids Trail.

 


OpenSoon.jpg

February 8, 2023
Отвараме за седум дена!
Ако барате Вертикал, ако барате природа, ако барате екстремно, ако барате викенд уживање тогаш Peshtani extreme vertical е за Вас. 💪💪💪

 

We are opening in seven days ⏳⏳⏳
If you are looking for Vertical, if you are looking for nature, if you are looking for extreme, if you are looking for weekend enjoyment then Peshtani extreme vertical is for you.💪💪💪