2023 April

Bring to the table win-win survival strategies to ensure proactive domination, a new normal that has evolved from generation.
343740063_920610175656808_7654544738060655218_n.jpg

April 27, 2023
Нешто ново од Охрид трчаТ !
Вашиот медал финишер изработен од дрво.
Антички театар и Охрид трчаТ, се надеваме дека ќе Ви се бендисаТ.
QR код за резултати во секунда.
Дизајн на #DarkoTaleski
Пријавите се, истрчајте и станете сопственик на овој уникатен овогодишен медал-финишер.

Something new from Ohrid running weekend!
Your medal finisher is made of wood.
Ancient Theater and Ohrid running weekend, we hope you will like it.
QR code for results in a second.
Design by #DarkoTaleski
Sign up, run, and become the owner of this year’s unique finisher medal.


342984383_1258388054778512_5372571321020922153_n.jpg

April 27, 2023
Important notice!
We are extending the deadline for registration for the 21k and relay half-marathon, which includes a dry-fit t-shirt, from 30 April until May 7, 23:59 minutes. 👍👍👍
Also, at the request of the running community, we are extending the deadline for group entries from 30 April until May 7, 23:59 minutes. 🤝🤝🤝
Hurry up with the registrations, respect the deadlines, and be IN with the dry-fit t-shirt of Ohrid Running Weekend 2023. 😎😎😎

 


343176932_282109850809299_5838714527347589326_n.jpg

April 27, 2023
Сараево трчаТ, нашата нова тимска дестинација.
NGO Marathon Sarajevo нашите тркачки партнери во поврзувањето на нашите два град и две држави.
Охрид трчаТ во Сараево и NGO Marathon Sarajevo во Охрид. ❤️
За повеќе информации: ohridtrcat@gmail.com

Sarajevo trcaT, our new team destination.
NGO Marathon Sarajevo is our running partner in connecting our two cities and two countries.
Охрид трчаТ in Sarajevo and NGO Marathon Sarajevo in Ohrid. ❤️
For more information: ohridtrcat@gmail.com


dsc_3082.jpg

April 24, 2023
Ако сакате да сте секогаш добро информирани читајте ohridnews.com.
Нашиот медиумски пријател со преубава фото репортажа од трите дена на Охрид трчаТ на Beogradski maraton – Belgrade marathon!
Уште еднаш голема благодарност до Почесен конзулат на Република Србија со седиште во Охрид Мишо Филев, Galeb Ohrid, Slow Food Ohrid, Пирустија Неданоски, ohridnews.com и секако до сите учесници, поддржувачи и пријатели кои беа со нас и со кои имавме фантастична презентација на Охрид и Охрид трчаТ за време на целиот викенд. 👏
Белград го истрчавме а ние веќе од петок на уште едно трчање на тимот на Охрид трчаТ на Du Motion тркачките денови во Дубровник 💪

Останете со нас ❤️❤️❤️

 

Повеќе информации можете да прочитате на сајтот на ohridnews.com на следниот линк: Фото репортажа: Охриѓани топ тркачи, Белградскиот маратон во знакот на рекорди и драмата на 42К


342810981_693105959240801_4845437583503911385_n.jpg

April 24, 2023
Промоција и презентација на Охрид трчаТ на еден ден пред одржување на Beogradski maraton – Belgrade marathon на Експо кое три дена се одржува нa Белградски саем.
Благодарност до Почесниот конзул на Р Србија во Охрид, г-дин Михајло Филев, кој овозможи 50 тркачи од Охрид да бидат дел од Белградскиот маратон, најави сплотеност и соработка помеѓу двата народи и во иднина. Присутни беа и дел од тимот на StretchWell – Serbia кои не ја криеја нивната имресионираност од организацијата на Охрид трчаТ и најавија свое присуство на Охрид трчаТ викендот и оваа година. Потсетуваме дека Охрид трчаТ оваа година ќе се одржи од 02-04.06.2023!
Ве очекуваме!
340094121_6147731815283357_6218417565712133670_n-1280x960.jpg

April 13, 2023
Две години дружење…
Две години раст и развој…
Две години натпреварувачки дух…
Две години позитивна енергија…
Две години родителски муабети…
Две години клубски слатки маки…
Им благодариме на сите кои беа и сеуште се дел од детската атлетика, од дечињата до родителите и на сите наши помагатели и поддржувачи…


337151162_742068894034238_6962764177580474033_n.jpg

April 3, 2023
Каков ден!
Dejan Angeloski, член на АК Охрид трчаТ и дел од организацискиот тим на Peshtani Extreme Vertical, го освои првото место на Kotor Vertical Extreme 2023 и постави нов рекорд на трката. Честитки за Дејан и за сите останати победници!
На победниците во Котор им доделивме ваучери за бесплатно учество на нашето вертикал доживување, како и бесплатно сместување за време на тркачкиот викенд.
Исто така, уште четворица наши членови се стекнаа со медал за успешно завршена трка: Тони Цветкоски на Kotor Vertical Extreme, Slavco Bakuleski на Meteora Trail Run (победник во категорија “Странци”), и TommyDready Kiprijanov и Boban Blazheski на Vodno-Matka Trail Marathon.

What a day!!!
Dejan Angeloski, member of AC Ohrid trcaT and part of the organisational team of @Peshtani Extreme Vertical has won the first place at @Kotor Vertical Extreme and achieved new course record. Congratulations to Dejan and the rest of the winners!
We’d like to point out that as organisers of Peshtani extreme vertical we’re awarding the Kotor winners free participation vouchers, as well as free accommodation during the race weekend in Peshtani.
Four other members of our team have also been rewarded finisher medals: Toni Cvetkoski at Kotor Extreme Vertical, Slavco Bakuleski at Meteora Trail Run (winner in the “Foreigners” category), and Tomislav Bakuleski and Boban Blazeski at Vodno-Matka Trail.