2021 June

Bring to the table win-win survival strategies to ensure proactive domination, a new normal that has evolved from generation.
196845063_1758710200978818_2235482303656018499_n.jpg

June 8, 2021
What to say, feelings to the top. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 

From year to year as volunteers, you show such positive energy, commitment, and of course love for Ohrid.
You are promoters of us and the city of Ohrid and we are especially proud of that. 👍👍👍👍👍👍👍
All the volunteers will allow me to especially mention the youngest volunteers from the Охрид трчаТ Детска Атлетика, you were great, you were the mark of our jubilee, you were an example for all of us, thank you very much. 👏👏👏👏👏👏

 


196839237_1758281181021720_2879061319201222055_n.jpg

June 7, 2021
Почитувани тркачи и учесници на Охрид трчаТ 2021 година, после направените проверки во соработка со нашиот официјален мерач Таг Тајминг Македонија Ве известуваме дека второ пласираната екипа на трката, Тим Билдинг за жени на 21км, екипата на Korrunners се дисквалификува поради злоупотреба на стартни броеви, машко лице трчал со стартен број од жена. Како што знаете за да се има валиден резултат на тим билдинг трките мора да се евидентираат минимум 4 резултати и сите мора да се од исти пол и секако сите мора да се лица кои се пријавиле да учествуваат на трката. Во ова прилика ќе ги замолиме тие кои ги подигнаа наградите за второто место на вчерашното доделување да ги вратат истите кај организаторите на трката.

 

Дополнително на ова Атлетскиот клуб Охрид трчаТ и целата организација денеска на состанок донесе одлука на претседателот на Атлетскиот клуб Корранерс BOJAN SAPUNOV да му забраниме учество на која било од трките под амблемот на Охрид трчаТ во наредните пет години секако доколку тоа го планира/л, поради негова лична злоупотреба на стартно бројче. Фрапирани и крајно разочарани сме од однос на претседател на еден атлетски клуб кој според нас пред се треба да биде носител на принципи и почит кон тркачите и посебно организаторите на тркачките настани.

 

 

Почитувани тркачки, Охрид трчаТ како организација и клуб и до сега носел одлуки кои се пионерски посебно во нашиот македонски тркачки живот така што свесни за реакциите убедени сме во исправоста и посебно во целта која сакаме да ја постигнеме, заштита на вредностите на трудот, принципите и вистината. Од име на клубот јас како негов колега (претседател на клуб) побарав лично јавно извинување до тркачката заедница, секој греши и за секој треба да има втора шанса. За жал добивме одговор, цитираме, јавно извинување е вон памет, во меѓувреме не стигна ни приватно! Се надеваме дека оваа наша одлука во иднина ќе придонесе сите тркачи да бидат високо свесни за нивните постапки и одлуки. Ваквите постапки посебно на трките од 21км може да значат и живот за некого така што упатуваме и апел во иднина да се почитуваат принципите на секоја организација и посебно принципите на заштита на сопствениот/туѓиот живот и однос кој тркачката заедница.

 

 


f4-1.jpg

June 7, 2021

Имињата на Милош Ранчиќ и Биљана Кираџиева ќе бидат со златни букви испишани во историјата на Атлетската манифестација „Охрид трчаТ“, откако први низ целта минаа на полумаратон (21 километри), на јубилејното петто издание на најдобриот спортски настан во Охрид.

Ранчиќ делницата од 21 километар ја помина за време 1 час, 18 минути и 27 секунди, додека Кираџиева, која втора година е најдобра кај дамите триумфираше со време 1 час, 31 минута, 29 секунди. Второпласиран во машка конкуренција беше Александар Кираџиев (1.19.43), а трет финишираше Кокан Ајановски (1.21.12). Кај дамите втора на подиумот заврши Весна Кираџиева (1.40.40), а трета финишираше Маја Рајчина (1.42.09).

Во рекреативната 5-километарска трка победи Муџахид Мислимоски со време 18 минути и 38 секунди, втор финишираше охриѓанецот Дејан Ангелоски со време 19.06, а најдобрата тројка ја комплетираше Мичел Дочкалек (19.37). Кај дамите триумфираше Николина Милевска Велјаноска со време 24 минути и 17 секунди, Елена Даниловска финишираше втора со 11 секунди задоцнување (24.18), а трет заврши минатогодишната победничка Бојана Наумвоска (24.45).

Во тим билдинг на 21 километар во машка и женска конкуренција победи „Најк ран клуб“ од Скопје, а во тим билдинг трките на 5 километри триумфираше ИПА.

На јубилејното петто издание на „Охрид трчаТ“ учествуваат околу 1 000 натпреварувачи, а се беше организирано според мерките и протоколите за време на пандемија на коронавирусот.

 

Преземено од www.ohridnews.com.