2018 October

Bring to the table win-win survival strategies to ensure proactive domination, a new normal that has evolved from generation.
ZAGREB1.jpg

October 18, 2018

Спортскиот настан број еден во нашиот град Охрид трчаТ изминатиов викенд имаше успешна промоција на полумаратонот кој по 27-ми пат се одржа во хрватскиот град Загреб.

/>

Промотор на Охрид трчаТ беше Стефан Лукановски кој беше дел од илјаниците учесници кои ги разубавија улиците на Загреб.

/>

Охрид трчаТ промоција во балкански размери имаше и на ултра маратонот во Софија, Бугарија на кој учествуваа осум охриѓани. Претходно, најголемиот и најмасовниот настан во Охрид се промовираше во Дубровник и на скопскиот маратон.
Активностите во 2018 година организаторите на Охрид трчаТ ќе ги финализираат со гала вечерта на која ќе им се заблагодараат на сите спонзори, соработници и волонтерите.


bg4.jpg

October 15, 2018

Најголемата и најмасовната спортската манифестација во Охрид, Атлетскиот викенд Охрид трчаТ имаше успешна промоција на Атлетскиот маратон во бугарската престолнина, Софија.

/>

Осумчлена охридска експедиција на експото на маратонот во Софија го промовираше спортскиот настан и градот кој оваа година домаќин беше на 1 100 учесници.
Охрид трчаТ промоција во балкански размери имаше и на ултра маратонот во Софија, Бугарија на кој учествуваа осум охриѓани. Претходно, најголемиот и најмасовниот настан во Охрид се промовираше во Дубровник и на скопскиот маратон.
Активностите во 2018 година организаторите на Охрид трчаТ ќе ги финализираат со гала вечерта на која ќе им се заблагодараат на сите спонзори, соработници и волонтерите.

/>

/>

Охрид трчаТ го промовираше плакатот, а во најскоро време ќе започне пријавувањето за учество на третото издание на Атлетскиот викенд во Охрид


Sofija-Maraton.jpg

October 12, 2018

Најголемиот и најмасовниот спортски настан во нашиот град Охрид трчаТ продолжува да се промовира надвор од границите на Македонија. Осумчлена експедиција ќе биде дел од Атлетскиот маратон во Софија, Бугарија кој ќе се одржи на 14 октомври.
На експото на маратонот во Софија преставници од Охрид трчаТ официјално ќе ја започнат кампањата за промоција на настанот кој следната година по трет пат ќе се одржи низ охридските улици, a активно ќе учествуваат на трката.

“” />