2023 September

Bring to the table win-win survival strategies to ensure proactive domination, a new normal that has evolved from generation.
383149756_279581804997776_5446266304555076197_n-1280x720.jpg

September 24, 2023
🇲🇰 Ги имаме победниците 💪💪💪😲😲😲
Прво место жени Eef Van Dongen, Холандија, резултат 59:19.4
Прво место мажи Златко Николов, Македонија, резултат 59:34.6
Честитки за победниците, фантастични резултати, секоја чест за Eef од Холандија 👊👊👊

🇬🇧 We have the winners 💪💪💪😲😲😲
First place women Eef Van Dongen, Netherlands ,result 59:19.4
First place men Zlatko Nikolov, Macedonia, result 59:34.6
Congratulations to the winners, fantastic results, hats off to Eef from Netherlands 👊👊👊


380717866_278900575065899_4142977271605428472_n-1280x960.jpg

September 23, 2023
🇲🇰 Си ги добивме нашите први детски треил победници на Peshtani extreme vertical 💪
Честито на сите учесници, честито за првопласираните 👏

🇬🇧 We have our first kids trail winners at Peshtani Extreme Vertical 2023 💪
Congratulations to all runners, congratulations to the winners 👏


380714206_278743505081606_8808002058834713634_n.jpg

September 23, 2023
🇲🇰 Денес е денот за детска треил трка, Peshtani Kids Trail. 👍👍👍
Потсетување, од 10:00 – 11:30, е подигнувањето на стартните пакети за сите учесници на детската трка. Старт на првата трка е 12 часот. Се гледаме Пештани👊
🇬🇧 Today is the day for the children’s trail race, Peshtani Kids Trail. 👍👍👍
A reminder, from 10:00 – 11:30, is the pick up of the start packages for all participants of the children’s race. The start of the first race is at 12 o’clock. See you in Peshtani👊

381467353_278270851795538_7946073838016471051_n-1280x576.jpg

September 23, 2023
🇲🇰 Пештански чун изработен рачно од дрво орев, од Bache Handmade Design, за првата во женска и првиот во машка конкуренција на Вертикалот 👏👏👏
Исто така за најдобро пласираните и во детска трка и во Вертикалот имаме чаши и чинии рачно изработени од Lihnidati Art 👏👏👏

🇬🇧 Peshtani old boat, handmade from walnut wood, by Bache Handmade Design, for the first in the women’s and the first in the men’s competition at the Vertical 👏👏👏
Also for the best place in the children’s race and in the Vertical, we have cups and plates handmade by Lihnidati Art 👏👏👏


381073612_278178565138100_8816520608363060809_n.jpg

September 23, 2023

🇲🇰 Партнерот на позитивните општествени промени во Охрид е и партнер на позитивните промени во Пештани 😉
Благодариме на поддршката Kostal Macedonia 👏👏👏

🇬🇧 The partner of positive social changes in Ohrid is also a partner of positive changes in Peshtani 😉
Thank you for your support Kostal Macedonia 👏👏👏

Охрид трчаТ
Општина Охрид
Laki Hotel & Spa
Tamaro
NOA – Lounge bar
Ohridski biser- Familija Talevi

#PeshtaniExtremeVertical2023 #peshatnikidstrail2023 #NPGalicica #Peshtani #Ohrid #ohridlake #naturalbeauties #Running #Extreme #Tradition


380706441_277951108494179_4821108234607992371_n.jpg

September 22, 2023

🇲🇰 На топ настан топ партнер од хотелиерството, квалитетот и убавото си одат заедно 😉
Laki Hotel & Spa & Peshtani extreme vertical 🤝

🇬🇧 For a top event, a top partner from the hotel industry, quality, and beauty go together 😉
Laki Hotel & Spa & Peshtani extreme vertical 🤝

Охрид трчаТ
Општина Охрид
Kostal Macedonia
Tamaro
NOA – Lounge bar

#PeshtaniExtremeVertical2023 #peshatnikidstrail2023 #NPGalicica #Peshtani #Ohrid #ohridlake #naturalbeauties #Running #Extreme #Tradition