2022 April

Bring to the table win-win survival strategies to ensure proactive domination, a new normal that has evolved from generation.
279158349_1993273704189132_5149502835859386546_n-1280x853.jpg

April 26, 2022
Dear registered runners, we inform you that until April 30, 23:59, you have the opportunity to correct your application if you have made a mistake, letter in your name or surname or letter on your team name or change the name of the team. From May 1 to the closing date of the application, May 14, 23:59, each of your requests for correction will be additionally charged in accordance with the published rules for participation in Ohrid Running Weekend 2022, visit our website.
Please check your application and if you need corrections write to us at our official e-mail: ohridtrcat@gmail.com
For all future registered runners, please be careful when filling out the application so that you are not exposed to additional costs.
Thank you for your cooperation and respect for the rules for participation in Ohrid Running Weekend 2022.


278202976_151804513987213_650663725963453940_n.jpg

April 10, 2022
Една година со вас исполнета со убајни и убајни…
Децата се клучот на успехот не само на едно семејство, спортски клуб туку и на целото општество. Ние се обидуваме барем во еден мал дел да придонесиме и со поддршка на родителите се надеваме успеваме.
Благодарност до сите за фантастична прва година на Охрид трчаТ Детска атлетика!
Продолжуваме напред и само напред, да сме здрави и живи и да се дружиме уште многу години!web-detska-trka-9-maj-1280x489.png

April 8, 2022
Традиционално АК Охрид трчаТ организира детска трка за најмалите охриѓанчиња. Од оваа година на наше големо задоволство започнуваме нова традиција во која секоја година сите првачиња на територија на Општина Охрид ќе имаат можност да се дел од Охрид трчаТ Детска трка. Инаку станува збор за неформална трка каде сите учесници (првачиња) ќе истрачаат 100 метри поделени во групи. Оваа трка нема победници на оваа трка сите се победници како што и требиТ кога станува збор за дечиња од 6 години. Учеството на трката е секако бесплатно и за сите учесници АК Охрид трчаТ обезбедува маица, медал (финишер) и вода. Оваа година покрај традиционалните подджувачи на Охрид трчаТ Детска трка Општина Охрид и сите основни училишта на територија на Охрид особена чест ни е што Делегацијата на ЕУ во Република Македонија одлучи да го поддржи настанот и заедно со дечињата и со сите нас да го одбележи денот на Европа (9 мај), да ги промовира европските вредности за здрави навики и секако да придонесе кон градењето на повисока свест за спортување. Дополнително новина за овогодинешното издание на Охрид трчаТ Детска трка е нашата посветеност кон животната средина и нејзината заштита така што паролата на трката за оваа година е тркачко зелена, Run and Be GREEN!
Добредојдовте првачиња на Охрид трчаТ детска трка!