2019 June

Bring to the table win-win survival strategies to ensure proactive domination, a new normal that has evolved from generation.
END.jpg

June 3, 2019

Се уште не се сумирани впечатоците и не се разменати искуствата на учесниците од третото издание на Атлетската манифестација Охрид трчаТ, а организаторите го најавуваат новото четврто кое по многу параметри ќе биде од историски карактер.

Охрид трчаТ со полумаратон кој се одржува 21 километар ќе ја збогати својата понуда и ќе направи голем чекор напред кон приклучување во атлетска елита. Четвртото издание ќе се одржи на 7 јуни, а дополнително ќе се објави програмата и концептот.

Третото издание без разлика на дождот помина фантастично. Предизвикот за организаторите беше уште поголем, а учесниците во суперлативи зборуваат за спортската манифестација.


winers.jpg

June 2, 2019

Најдобриот македонски атлетичар Дарио Ивановски и српската атлетичарка Теодора Симовиќ победија на десет километарската трка која се одржа во склоп на Атлетската манифестација Охрид трчаТ.

Ивановски десеткилометарската делница ја помина за 31 минута и 55 секунди и стигна до втората победа на Охрид трчаТ. Ивановски победи во првото издание одржано 2017 година. Симовиќ која годинава дебитираше и победи десетте километри ги истрча за 37 минути и 56 секунди.
Трета година по ред втората позиција во машка конкуренција ја зазеде Милош Ранчиќ кој имаше време (34:17), додека третопласиран финишираше Муџахит Мислимоски со (34:41). Во женска конкуренција двократната шампионка Адријана Поп Арсова се закити со сребреното одличје со време (39:10), а бронзата и припадна на Бугарката Билсерин Сулејман (40:41).

Во рекреативната трка на 5 километри најбрзи беа Кристијан Стојани со време (18:33) односно Елена Даниловска со време (24:17). Во машка конкуренција на тим билдинг трките на 10 и 5 километри победници се Делта односно Ласовски Дентал, додека во женска конкуренција на 10 километри најбрзо беа членовите од Најк Ран клуб, а на пет првa финишираше екипата од Лица со ретки болести.

На Охрид трчаТ учеството го имаа пријавено 1 585 натпреварувачи. Настанот беше емитуван во живо, а на учесниците не им попречи ниту дождот кој само беше уште еден декор во ново фантастично издание на Охрид трчаТ.

Резултати

10км:
Машки
1. Дарио Ивановски (31:55)
2.Милош Ранчиќ (34:17)
3.Муџахит Мислимоски (34:41)

Женски
1.Теодора Симовиќ (37:56)
2.Адријана Поп Арсова (39:10)
3.Билсерин Сулејман (40:41)

5км:
Машки
1.Кристија Стојани (18:33)
2.Дејан Ангелоски (18:40)
3.Наум Танески (18:52)

Женски
1.Елена Даниловса (24:17)
2.Ангела Чингоска (24:33)
3.Весела Панчева (24:39)


PicToGo.jpg

June 2, 2019

Најновниот и најсовремениот спортски систем за споделување на фотографии Pic2go услугата и оваа година се дел од Атлетската манифестацијата Охрид трчаТ која се одржа на 2 јуни во Охрид.
Се што треба да направите за користење на бесплатната услуга е да се регистирате со стартниот број кој веќе го имате добиено на меиел на официјална страна од Охрид трчаТ и да дозволите сликите да се објавуваат на вашиот профил на Фејсбук.
Pic2Go апликацијата со работа ќе започне на 02.06.2019 (недела) во 14 часот кога ќе се комплетираат сите слики од неколкуте места на кои ќе има професионални фоторепортери.
Напомена, стартниот број и бар кодот мора да бидат поставени на видливо место на телото за да можат при изработка на фотографиите да се познаваат и класифицираат.