Атлетскиот полумаратон во Дубровник со охридски шмек

April 27, 2018

Четвртото издание на Атлетскиот полумаратон во еден од најпривлечните туристисчки градови во светот, Дубровник беше зачинет со охридски шмек. Деветчлената експедиција од Охрид брендирана во „Охрид трчаТ“, учествуваше на полумаратонот и на трката на 5 километри која имаше хуманитарен карактер.

„Охрид трчаТ“, во саботата, пред одржувањето на Атлетскиот полумаратон и на трката на 5 километри имаше успешна промоција на саемот за трки и организации (експо) во Дубровник. Не експото директорот на трката, Иван Цветкоски размени искуства со првиот човек од Атлетскиот викенд во Мостар, Фрањо Ловриќ и активно учествуваше на презентацијата од Меј Ел Калиф, организираторка на маратонот во Бејрут.

Организаторите на „Охрид трчаТ“ немаат време за одмор, бидејќи викендов кој доаѓа ќе се одржи Атлетскиот маратон во Скопје и таму ќе биде промовиран настанот број еден во Охрид, а за случувањата во Дубровник ќе има и видео материјал.

Фото-галерија:


Екипата на „Охрид трчаТ“ во Дубровник !

Михаил Постоловски