Најдоброто од Охрид презентирано во Бугарија

October 15, 2018

Најголемата и најмасовната спортската манифестација во Охрид, Атлетскиот викенд Охрид трчаТ имаше успешна промоција на Атлетскиот маратон во бугарската престолнина, Софија.

/>

Осумчлена охридска експедиција на експото на маратонот во Софија го промовираше спортскиот настан и градот кој оваа година домаќин беше на 1 100 учесници.
Охрид трчаТ промоција во балкански размери имаше и на ултра маратонот во Софија, Бугарија на кој учествуваа осум охриѓани. Претходно, најголемиот и најмасовниот настан во Охрид се промовираше во Дубровник и на скопскиот маратон.
Активностите во 2018 година организаторите на Охрид трчаТ ќе ги финализираат со гала вечерта на која ќе им се заблагодараат на сите спонзори, соработници и волонтерите.

/>

/>

Охрид трчаТ го промовираше плакатот, а во најскоро време ќе започне пријавувањето за учество на третото издание на Атлетскиот викенд во Охрид