Фото: Охрид трчаТ топ тема во Дубровник!

May 2, 2019

Една од главните одлики на јубилејниот петти полумаратон во хрватскиот град, Дубровник беше експедицијата на Охрид трчаТ, која внесе позитивна енергија на експото, детската трка, пред и за време на трката, на која учествуваа 5 000 вљубеници во трчањето.

30-члената експедиција повеќе од успешно го промовираше „Ohrid running weekend“, кој влегува во финалното одбројување до третото издание. Учеството и завршувањето на трките на 5 и 21 километар беше шлагот на тортата на незаборавното искуство во Дубровник.

.

Атлетскиот викенд во Охрид ќе се одржи на 31 мај, 1 и 2 јуни. Богатата понуда почнува на 31 мај со ноќната трка, на 1 јуни на програмата се детската трка и експото, а на 2 јуни е главниот настан.