Трчање, забава и многу насмевки на Детската трка во Охрид! (фото галерија)

May 18, 2019

Со широки насмевки и позитивна енергија, многу забава и трчање помина Детската трка, која денеска се одржа во склоп на спортската манифестација „Охрид трчаТ“.

Детската и училишната трка која се одржа на 15 мај се поддржани од Делегација на Европската унија во Македонија, фондацијата Климент Колески, Агенцијата за млади и спорт, Општина Охрид, компанијата Вива и Витаминка а се најава за настанот „Ohrid running weekend“, кој ќе случи во Охрид на 31 мај, 1 и 2 јуни.

За првопласираните во машка и женска конкуреција имаше медали и благодарници, а сите учесници добија медал-финишер и производи од спонзорите на Детската трка.