Бројките најдобро говорат: Охрид Треил и Охрид трчаТ заслужено се охридска спортска гордост!

October 30, 2019

Со презентирањето на годишните извештаи во печетена верзија, со доделување на благодарници и коктел, организиторите на спортски манифестации Охрид трчаТ и Охрид Треил им се заблагодарија на спонзорите и помагателите за поддршката.


Минатата 2019 година, Охрид како град ја доби Планинарската трка „Охрид Треил“, а Атлетискиот викенд „Охрид трчаТ“ ги проби сите граници продолжувајќи да гази со крупни чекори напред. Оваа година, Охрид Треил ќе ја збогати својата понуда со нови трки и името Ултра треил, додека Охрид трчаТ ќе биде побогат со полумаратон на 21 километар кој ќе има задача да ја привлече „тркачката“ елита во атлетиката.
 
Во годишните извештаии се опфатени сите сегменти, од подготвувањето на настаните, до бројот на волонтери, бројот на лица во организација, мединциски екипи, активности на социјални мрежи и друго. Во годишните извештаи има впечатоци од учесниците, победниците и сите други лица кои активно учествуваа во организирањето на Охрид Треил и Охрид трчаТ.

Благодарница за несебичната поддршка доби OhridNews и спортскиот новинар Михаил Постоловски, кој е дел од тимот на двете спортски манифестации.

Преземено од ohridnews.com