Ќе трчаме на 30-ти август

August 13, 2020

Почитувани со особено задоволство Ве известуваме дека и официјално ќе си трчаме на 30 август.
Потврдени и одобрени се протоколите и мерките од страна на комисијата за заразни болести и на таков начин се создадоа услови и официјално да се одржи овогодинешното издание на Охрид трчаТ.

Во овој момент тоа што итно треба да го знаете е дека бројот на учесници е лимитиран и тоа 250 учесници за полумаратонот и 250 за трката на 5км така што максимален број на учесници е 500. Во овој момент има уште 170 места за на 21км и 105 за на трката на 5км. Сите учесници кои ќе се пријават до 20 август ќе си имаат ексклузивно право да си имаат име и презиме на стартниот број. Пријавувањето е отворено до 23 август, 23 и 59 минути доколку претходно не се исполни предвидениот одобрен број за учество.

За денес е доволно а од утре почнуваме со кампања преку нашата веб страна www.ohridtrcat.mk , социјалните мрежи на Охрид трчаТ, медиумите, по мејл, да ве информираме околу протоколите, мерките, подигнувањето на стартните пакети, патеката за движење на денот на трките и се останато.