Дарио Ивановски и Биљана Кираџиева победници на „Охрид трчаТ 2020“

September 1, 2020

Дарио Ивановски во машка конкуренција и Биљана Кираџиева во женска конкуренција се победници на првиот полумаратон (21 километар) кој се одржа во склоп на Атлетската манифестација „Охрид трчаТ“.

Ивановски и Кираџиева со победите на полумаратонот кој се одвиваше низ градските улици во Охрид и кејот Македонија обезбедија место во историјата. Ивановски делницата од 21 километар ја помина за 1 час, 16 минути и 23 секунди, додека Кираџиева низ целта помина за 1 час, 26 минути и 43 секунди).

Второто место кај машките му припадна на Атанас Анчевски, а трет финишираше Милош Ранчиќ. Кај дамите Милјана Ристиќ заврши второпласирана, а третопласирана Андријан Поп Арсова.

Во рекреативната 5 километарска трка кај машките триумфираше Димитар Петровски, а кај дамите Бојана Наумовска. Дополнително ќе бидат објавени победниците на тим билдинг трките.

 

 

 

 

 

 

 

Резултати:

21 километар

Машки:

1.Дарио Ивановски (1.16.23)

2.Атанас Анчевски (1.16.35)

3.Милош Ранчиќ (1.17.10)

Женски:

1. Биљана Кираџиева (1.26.43)

2.Милјана Ристиќ (1.26.47)

3.Андријана Поп Арсова (1.29.18)

5 километри

Машки

1.Димитар Петровски (18:54)

2.Григоријан Никовски (19.37)

3.Кристијан Стојани (19.38)

Женски

1.Бојана Наумовска (23.29)

2.Елена Даниловск (23.34)

3.Ејоне Куфе (24.37)

Преземено од www.ohridnews.com