Модерни и по светски терк, отворени канцелариите на спортските настани број еден во Охрид!

April 16, 2021

Модерни и по светски терк, направени со многу љубов и труд, а од денеска отворени за сите љубители на трчањето, атлетиката и спортот воопшто се канцелариите на охридскиот спортски бренд „Охрид трчаТ“. Канцелариите се наоѓаат на Булеварот Туристичка, во објектот од Гранит, на втор кат, наспроти Основното училиште „Григор Прличев.“

 

 

Во канцелариите преовладува спортскиот дух, збогатен со фотографии од претходните успешно одржани настани на Охрид трчаТ и Планинарска трка Охрид Ултра Треил, кои нашиот град го имаат промовирано речиси во целиот свет. Канцелариите составени се од три простории, секоја за посебна немена.

Галерија:

f1
f2
f3
f4-4
f5-1
f6-2
f7
f8

 

Отворањето на канцелариите е голем чекор напред кога се однесува на организациски план за Охрид трчаТ и Охрид Ултра Треил, кои од година во година растат, ги пробиваат бариерите и го доближуваат градот до светските метрополи.

Галерија:

f9
f10-rotated-e1618554197177
f11-rotated-e1618554178748
f13
f14-1
f15
f16
f17
f18

 

За потсетување, јубилејното петто издание на Атлетската манифестација „Охрид трчаТ“ ќе се одржи од 4 до 6 јуни, додека Планинарската трка Охрид Ултра Треил е закажана од 17 од 19 септември.

 

Преземено од www.ohridnews.com.