Видео: 5 години Охрид трчаТ

May 17, 2021

2017 – Стартна година полна со неизвесности! Почеток исполнет со адреналин но и многу предизвици! Секој почеток е тежок, но вреди да се проба! Вистинските луѓе знаат како да го препознаат квалитетот од почеток! И така помина првата трка, а веќе страсните спортисти и ентузијазисти почнаа да го препознаваат брендот и да се пријавуваат за втората трка во 2018 година. Желбата да се учествува беше голема, а да се достигне целта низ призмата на Охрид уште поголема. Оваа година летото започна пред трката 🙂 Ќе ја паметиме по жешкото сонце. Обратно пропорционално на 2018 пак, 2019 трката започна со тмурно утро кое се претвори во бура со силен пороен дожд. Дополнително, третото издание на Охрид трчаТ предизвика непосакувани тешкотии на тркачите од временските непогоди, но вистинските борци, не ги запре ни оваа препрека да го стават финишерот околу врат. И така, секоја година си е специфична сама по себе по настани кои се непредвидливи. Но во 2020, предизвикот беше поголем од сите претходни. Лимитирана година која предизвика колапс на сите полиња од секојдневниот живот. Трката се одложи но сепак се одржа. Кога човек знае да се соочи со сите предизвици и да се придржува кон сите протокли се е возможно…Оваа година, како и претходната сме ограничени, но не и оневозможени. Заедно можеме да стигнеме до целта, заедно можеме да го дофатиме финишерот, заедно можеме да се бориме во името на спортот и заедно можеме да кажеме дека сакаме ПАК и ПАК да учествуваме на овој настан! Настан кој е добробит за здравјето, за општеството, за градот, за нас, за тие околу нас, да покажеме дека и ние можеме, и знаеме како, зошто на крај на денот, успехот не е кој ќе заврши прв. Успехот е дека секој од нас кога ќе стигне до целта е победник! Со почит, Охрид трчаТ!