Отварање на сезона 2023 – Детска Атлетика

February 27, 2023

Една од многуте општествени придобивки, за нас како клуб најбитната, кои постојат со стартот на манифестацијата Охрид трчаТ е токму отворањето на Охрид трчаТ Детска Атлетика.

Ја отворивме натпреварувачката сезона 2023 со зимското државно првенство во фрлачки дисциплини во организација на Атлетска Федерација на Македонија кое се одржа во Скопје.
Одлични резултати на нашиот тим предводени од тренер Kiril Simonoski.

Ѓуле
Климентина Модева I место (Младинки)
Копје
Пионерки
II место Сара Спасеска
III место Христина Миноска
Млади младинки
I место Софија Стефаноска
II Ангела Ѓоршеска
III Калина Наумоска

Честито за девојките, ако по утрото се познаваТ денот тогаш не очекува многу интересна сезона.