Охрид трчаТ промовиран и во Загреб

October 18, 2018

Спортскиот настан број еден во нашиот град Охрид трчаТ изминатиов викенд имаше успешна промоција на полумаратонот кој по 27-ми пат се одржа во хрватскиот град Загреб.

/>

Промотор на Охрид трчаТ беше Стефан Лукановски кој беше дел од илјаниците учесници кои ги разубавија улиците на Загреб.

/>

Охрид трчаТ промоција во балкански размери имаше и на ултра маратонот во Софија, Бугарија на кој учествуваа осум охриѓани. Претходно, најголемиот и најмасовниот настан во Охрид се промовираше во Дубровник и на скопскиот маратон.
Активностите во 2018 година организаторите на Охрид трчаТ ќе ги финализираат со гала вечерта на која ќе им се заблагодараат на сите спонзори, соработници и волонтерите.