ohridtrchat

447253261_18188407378295411_2922598034497056595_n.jpg

June 1, 2024
Почитувани охриѓани, гости ќе Ве замолиме да го почитувате привремениот сообраќаен режим кој утре од 07:45 до 11:15 ќе биде на сила во Охрид и улиците во Охрид. Улиците на Охрид ќе бидат исполнети со 2200 учесници од 31 држава предводени од нашиот олимписки херој Дарио Ивановски така што бидете дел од поддршката нивна, наша и на охридската заедница.
Ви благодариме на разбирањето и се извинуваме доколку во мал дел ќе Ви го нарушиме Вашето секојдневие. 👍🤝👍🤝

Општина Охрид Kostal Macedonia Стопанска банка АД – Скопје Heineken Macedonia LTH Castings Bimilk Karmen Baucentar Slice MacedoniaSport Lab Ohrid St. Paul The Apostle Airport Агенција за млади и спорт / Agency of youth and sport


445228056_1413351242750624_4611355645363202733_n.jpg

June 1, 2024
Важно инфо за GetPica и вашите фотографии!
Како работи оваа услуга? Многу лесно!
Еве што треба да направите.
Пред да започне трката одете на www.getpica.com или симете ја мобилната апликација на вашиот телефон и креирајте ваш профил доколку го немате креирано од некој претходен настан. Внеси го твојот код кој е испринтан на твојот стартен број.
Превземете ја апликацијата од следниве линкови:
*Оваа услуга е достапна за трките 21К и 21К Relay. Останатите учесници на трката ќе можат да ги пронајдат своите фотографии во албумите кои ќе се достапни после трката на официјалниот фејсбук профил на Охрид трчаТ.

—————————-

Important info about GetPica and your photos!
How does this service work? Very easy!
Here’s what you need to do.
Before the race starts go to www.getpica.com or download the mobile app to your phone and create your profile if you haven’t created one from a previous event. Enter your code printed on your start number.
Download the application from the following links:
*This service is available for the 21K and 21K Relay races. The other participants of the race will be able to find their photos in the albums that will be available after the race on the official Facebook profile of Ohrid Running Weekend.

#охридтрчаТ2024 #ohridrunningweekend2024 #runfunenjoyohrid2024 #funzone #recovery #runners


444790996_1411597852925963_3537780541055941308_n.jpg

May 28, 2024
За сите учесници на трките на 21К и 21штафета имаме акредитации кои овозможуваат многу попусти и бесплатни влезници во нашите најпосетувани музеи и цркви. ❤
Промоцијата на нашето културно и историско богатство и промоцијата на нашите угостители и занаетчии се многу важен дел од сето она што го работиме, затоа почитувани учесници искористете ја Вашата акредитација и уживајте во убавините на Охрид и охридската традиција и култура. 👍
Благодариме на сите за поддршката во афирмацијата на охридското. 👏👏👏

For all participants of the 21K and 21 relay races, we have accreditations that allow many discounts and free entrances to our most visited museums and churches. ❤
The promotion of our cultural and historical heritage and the promotion of our innkeeper and our craftsman are a very important part of everything we do, so respected participants, use your accreditation and enjoy the beauties of Ohrid and the Ohrid tradition and culture. 👍
We thank everyone for their support in the affirmation of Ohrid. 👏👏👏

#охридтрчаТ2024 #ohridrunningweekend2024 #runfunenjoyohrid2024 #стартенброј #startingnumber


444168776_1411429226276159_7179647635237820656_n.jpg

May 28, 2024
Стартен број за сите кои се пријавија на трките на Охрид трчаТ. Стартниот број се ставаТ напред на видливо место и не смее да е покриен. Строго е забрането замена на стартен број како и учество на трките без него. 🏃‍♀️🏃🏃‍♀️🏃

Start number for everyone who registered for the Ohrid Running weekend races. The starting number must be placed at the front, in a visible place and of course not to be covered. It is strictly forbidden to replace the starting number with someone else, as well as to participate in the races without it. 🏃‍♀️🏃🏃‍♀️🏃

#охридтрчаТ2024 #ohridrunningweekend2024 #runfunenjoyohrid2024 #стартенброј #startingnumber


442498855_1410944019658013_1946687138551846749_n.jpg

May 26, 2024
Едно големо БЛАГОДАРИМЕ за сите кои беа дел од нас (партнери, општина, школи, учителки, професори по физичко и здравствено образование, родители, тимот на Охрид трчаТ и секако првачињата) и нашата желба на првачињата да им организираме еден спортски спектакл кој веруваме долго ќе го помнат. ❤
Ние веќе 100% сме насочени кон осмото издание на Охрид трчаТ 2024 / Ohrid Running Weekend 2024 така што Ве покануваме да се дружиме и сплотиме во афирмацијата и промоцијата на Охрид и поддршката кон сите учесници на Охрид трчаТ 2024. 🤝🤝🤝
Првачиња, генерација 2018, спремајте се и се гледаме на Охрид трчаТ Детска трка 2025. 👍


Detska-Trka-Event-Baner-Nastan-1280x670.png

May 21, 2024
Нов датум, се надеваме конечен. 🙃
23 Мај, четврток, резервиран ден за убаво време и супер дружба со првачињата. ❤
Уште еднаш се извинуваме на сите дечиња, родители и сите инволвирани во настанот за одлагањето и чекањето. 🤝
Се гледаме во четврток!


Screenshot-2024-05-13-230719.png

May 13, 2024
Со големо разочарување Ве известуваме дека сме приморани да ја одложиме повторно Охрид трчаТ детската трка. Иако најавите пред само некој ден беа идеални за утрешниот ден денес веќе ситуацијата не е иста. Цел ден сме на линк со институциите кои ја пратат професионално временската состојба и последно пред половина час добивме инфо дека утре од 8-13 часот има најава за дожд. Се надеваме дека ќе наидеме на разбирање кај сите родители и дека истите ќе најдат соодветен начин да им пренесат на дечињата. Ние како организатори и нашите партнери секогаш ќе сме на страната на здравјето, безбедноста и среќата кај децата и на таа основа ја темелиме нашата одлука.
За новиот датум на настанот нема да брзаме така што ќе почекаме да се стабилизира времето и дополнително ќе ја известиме јавноста и сите инволвирани во настанот.

Со почит,
АК Охрид трчаТ