Прво место – Котор Вертикал Екстрим! / First place – Kotor Vertical Extreme!

April 3, 2023
Каков ден!
Dejan Angeloski, член на АК Охрид трчаТ и дел од организацискиот тим на Peshtani Extreme Vertical, го освои првото место на Kotor Vertical Extreme 2023 и постави нов рекорд на трката. Честитки за Дејан и за сите останати победници!
На победниците во Котор им доделивме ваучери за бесплатно учество на нашето вертикал доживување, како и бесплатно сместување за време на тркачкиот викенд.
Исто така, уште четворица наши членови се стекнаа со медал за успешно завршена трка: Тони Цветкоски на Kotor Vertical Extreme, Slavco Bakuleski на Meteora Trail Run (победник во категорија “Странци”), и TommyDready Kiprijanov и Boban Blazheski на Vodno-Matka Trail Marathon.

What a day!!!
Dejan Angeloski, member of AC Ohrid trcaT and part of the organisational team of @Peshtani Extreme Vertical has won the first place at @Kotor Vertical Extreme and achieved new course record. Congratulations to Dejan and the rest of the winners!
We’d like to point out that as organisers of Peshtani extreme vertical we’re awarding the Kotor winners free participation vouchers, as well as free accommodation during the race weekend in Peshtani.
Four other members of our team have also been rewarded finisher medals: Toni Cvetkoski at Kotor Extreme Vertical, Slavco Bakuleski at Meteora Trail Run (winner in the “Foreigners” category), and Tomislav Bakuleski and Boban Blazeski at Vodno-Matka Trail.